El Mostra Viva projectarà més de 80 pel·lícules fins al 15 d’octubre

El Mostra Viva ja ha començat amb pel·lis i molt més

El Festival Mostra Viva del Mediterrani (MVM) va començar ahir, dijous 5 d’octubre, la cinquena edició. La programació està centrada en el cinema, però també hi haurà circ, art, música, debats i tallers educatius entorn del Mediterrani. Les onze seus —repartides per València— que tindrà el certamen, acolliran un total de 80 projeccions cinematogràfiques i 30 activitats culturals. En la present edició, MVM atorgarà un Pont del Mediterrani al millor llargmetratge, al millor curtmetratge i a la millor directora. Se sumaran al guardó que ja va rebre ahir Lucien Castela, impulsor de les primeres Mostres del Mediterrani a València. La programació està oberta a tothom i és gratuïta, a continuació detallem alguns dels actes més destacats del festival.

Cinema

Hi ha tres seccions de concurs i altra de cícles. Els cícles que proposa l’organització del certamen són Homenatge a Blasco IbáñezValència RepublicanaCinema Francés Cinema Valencià, entre altres. Pel que fa a les seccions de concurs, hi haurà una oficial de llargmetratges i curtmetratges i una especial. En aquest enllaç podeu accedir a tota la informació relativa al cinema del MVM.

Música

La música estarà molt present amb un fantàstic cartell del qual destaquem el concert de Maria del Mar Bonet, que vindrà a València per a celebrar els seus 50 anys damunt de l’escenari. A banda d’aquesta actuació, el Palau de la Música acollirà a NES i Verdcel, Apa i Steffano Saletti & Picola Banda Icona, i el Cifu. Als Jardins del Palau estaran Mox i Silya Ziani. Mentre que a La Nau actuarà la Banda “Música Jove” Benimaclet. El grup valencià Polock estrenarà videoclip també durant la Mostra. Premeu ací per a consultar dates i horaris.

Mostra d’Escena i Circ

Mostra d’Escena del Mediterrani col·labora amb ValenCirc, que també arriba a la seua cinquena edició i que contínua creixent: 3 setmanes de festival, en 3 espais diferents de la ciutat, oferint 19 activitats entre actuacions, tallers i projectes de Circ Social. El MVM també inclou propostes pròpies del festival, amb nombrosos tallers per als més menuts.

A banda de tot això, el Mostra Viva del Mediterrani tindrà activitats relacionades amb l’escritura, cinema per a xiquets, arts visuals i debats.

IMPORTANT: El públic del festival podrà aportar llibres de cinema, DVDs i material escolar per a l’Escola de Formació Audiovisual dels campaments de Tindouf.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €