Els Llibres de Sénia: una booktuber que recomana literatura en valencià

Sénia és la conductora del nou espai que presenta Tresdeu

Tresdeu Media presenta Els Llibres de Sénia, en col·laboració amb Las Naves i la Fundació pel Llibre i la Lectura (FUll). Es tracta d’una iniciativa que pretén fomentar la lectura entre els joves a través del format BookTuber. Cada quinze dies es publicarà un nou vídeo al Canal de Youtube de Tresdeu, on ja es pot gaudir del primer capítol. La conductora d’aquest espai és la filòloga Sénia Mulayali. Amb una durada de quatre minuts, cada càpsula d’Els llibres de Sénia girarà al voltant d’un tema d’actualitat que, com a recurs introductori, servirà per a recomanar una sèrie de llibres. Immigració, identitat i gènere, els clàssics actualitzats o la novel·la. Són algunes de les temàtiques elegides per a aquesta primera temporada de sis càpsules. En qualsevol cas, el millor és tastar directament el nou projecte, ací teniu el primer capítol:

Més sobre ‘BookTubers’

El fenomen BookTuber va començar als EUA al voltant de 2010 i ràpidament es va estendre per països anglosaxons i de parla hispana, sent especialment popular a Mèxic, Argentina, Xile, Perú i Colòmbia. Actualment es calcula que són milions d’usuaris els qui segueixen cada dia les recomanacions dels BookTubers més influents, el que ha fet que alguns ja estiguen professionalitzats i compten amb el suport econòmic d’importants grups editorials internacionals i altres empreses multinacionals.

«Aquesta iniciativa naix amb la voluntat de convertir-se en una important eina de dinamització i foment de la lectura de llibres valencians i en valencià entre el públic, emprant nous canals de comunicació com internet», ha senyalat Jesús Figuerola, president de FULL. «Els llibres de Sénia suposa una important aposta del sector valencià del llibre perquè comptarà amb continguts professionals d’una manera regular i sistematitzada». —ha puntualitzat Figuerola— «Una manera ràpida i directa de difondre el llibre i la lectura en valencià entre els joves a través d’un mitjà de comunicació tan multiplicador com és la xarxa».

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €