«Volem un ‘flea market’ a València, com al Mauerpark de Berlín»

Què és això de flea market (o flohmarkt en alemany)? Què passa al Mauerpark de Berlín i què pot passar a València? Són les dos preguntes que suscita el titular, a les quals donarà resposta al llarg de l’article Pilar Guanter, membre i fundadora, junt amb Rafaela Colina, d’Il Quartiere, associació que mantenen gràcies a «la gran col·laboració d’Alberto Aznar, que ens ajuda sempre amb el que pot». Fa un parell de caps de setmana celebraren, a la Escuala de Ruzafa “El Creativo”, un mercat de disseny sense ànim de lucre, que tenia com a objectiu fomentar un «consum sostenible, local, original, de qualitat, creatiu i amb encant a cada producte». Tot adobat amb una sèrie de tallers per a xiquets i propostes musicals.

«La idea és proposar una alternativa de consum responsable. Ara que arriba el Nadal i tots ens tornem bojos buscant regals, volem oferir l’oportunitat de comprar directament a dissenyadors i marques emergents, que no tenen suficients recursos per a tindre una botiga. Es tracta de donar visibilitat a una sèrie de propostes de producte local i fet a mà. Intentem que la gent tinga accés a un altre tipus de consum sense haver d’acabar en els grans magatzems».

Flea Market a València

Flea market a València

Imatges de l’edició anterior d’El Creativo

Flea Market cada mes

Però aquest no és un acte aïllat dins de l’activitat d’Il Quartiere. Durant l’any i mig que porten en marxa, la seua versió valenciana dels flohmarkts (flea markets en anglés) alemanys no ha deixat de créixer. «Quan vaig estar vivint a Alemanya m’encantaven aquests mercats. En molts països europeus la gent té molt normalitzada la compra de productes de segona mà. Aleshores quan vaig tornar em vaig proposar fer-ho a València».

Cada mes, l’associació organitza Il Market, un mercat de segona mà en què la gent pot acudir a comprar productes, però també a vendre aquelles coses que té a casa i no utilitza. «L’evolució en any i mig ha sigut molt heavy. Ara mateix tenim una comunitat de 1.500 seguidors a Facebook molt fidels. De moment hem estat fent els mercats a llocs privats d’El Cabanyal o de Russafa. Això sí, estem en contacte amb representants de l’Ajuntament de València de cara a aconseguir fer-ho en un espai públic. Ens agradaria tindre el suport de les institucions, la idea és que a València hi haja un flea market com el del Mauerpark de Berlín», on cada diumenge acudeixen milers de persones, per a comprar i vendre productes de segona mà.

Si voleu conéixer les propostes de l’associació, passeu pel seu compte de Facebook, on puntualment informen de tots els mercats que organitzen.

Fleamarket a Berlín

El ‘flohmarkt’ del Mauerpark de Berlín reuneix milers de persones cada diumenge

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €