Notícies

«Volem un ‘flea market’ a València, com al Mauerpark de Berlín»

Pau Molins | 26 desembre 2017

Què és això de flea market (o flohmarkt en alemany)? Què passa al Mauerpark de Berlín i què pot passar a València? Són les dos preguntes que suscita el titular, a les quals donarà resposta al llarg de l’article Pilar Guanter, membre i fundadora, junt amb Rafaela Colina, d’Il Quartiere, associació que mantenen gràcies a «la gran col·laboració d’Alberto Aznar, que ens ajuda sempre amb el que pot». Fa un parell de caps de setmana celebraren, a la Escuala de Ruzafa “El Creativo”, un mercat de disseny sense ànim de lucre, que tenia com a objectiu fomentar un «consum sostenible, local, original, de qualitat, creatiu i amb encant a cada producte». Tot adobat amb una sèrie de tallers per a xiquets i propostes musicals.

«La idea és proposar una alternativa de consum responsable. Ara que arriba el Nadal i tots ens tornem bojos buscant regals, volem oferir l’oportunitat de comprar directament a dissenyadors i marques emergents, que no tenen suficients recursos per a tindre una botiga. Es tracta de donar visibilitat a una sèrie de propostes de producte local i fet a mà. Intentem que la gent tinga accés a un altre tipus de consum sense haver d’acabar en els grans magatzems».

Flea Market a València

Flea market a València

Imatges de l’edició anterior d’El Creativo

Flea Market cada mes

Però aquest no és un acte aïllat dins de l’activitat d’Il Quartiere. Durant l’any i mig que porten en marxa, la seua versió valenciana dels flohmarkts (flea markets en anglés) alemanys no ha deixat de créixer. «Quan vaig estar vivint a Alemanya m’encantaven aquests mercats. En molts països europeus la gent té molt normalitzada la compra de productes de segona mà. Aleshores quan vaig tornar em vaig proposar fer-ho a València».

Cada mes, l’associació organitza Il Market, un mercat de segona mà en què la gent pot acudir a comprar productes, però també a vendre aquelles coses que té a casa i no utilitza. «L’evolució en any i mig ha sigut molt heavy. Ara mateix tenim una comunitat de 1.500 seguidors a Facebook molt fidels. De moment hem estat fent els mercats a llocs privats d’El Cabanyal o de Russafa. Això sí, estem en contacte amb representants de l’Ajuntament de València de cara a aconseguir fer-ho en un espai públic. Ens agradaria tindre el suport de les institucions, la idea és que a València hi haja un flea market com el del Mauerpark de Berlín», on cada diumenge acudeixen milers de persones, per a comprar i vendre productes de segona mà.

Si voleu conéixer les propostes de l’associació, passeu pel seu compte de Facebook, on puntualment informen de tots els mercats que organitzen.

Fleamarket a Berlín

El ‘flohmarkt’ del Mauerpark de Berlín reuneix milers de persones cada diumenge

,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.