Trineu presenta el nou disc ‘Peix Cru’ amb nova formació

Trineu presenta el seu nou LP, 'Peix Cru'

Quatre anys després d’haver presentat el seu segon treball discogràfic, Microones (Mésdemil, 2013), el grup de Benissanó torna renovat i amb les piles a tope amb un nou LP, Peix cru (Mésdemil, 2017). Al llarg d’aquestos quatre anys, el grup ha incorporat un nou membre a la banda i s’ha convertit en Trineu asseques. Així, amb la nova formació en quartet —que ja porta un temps rodant pels escenaris—, el Trineu torna a relliscar per la neu a tota velocitat amb noves cançons, donant continuïtat a l’esperit més rock’n’roller i garage del grup. Una d’elles és “Fades despentinades”, de la qual han publicat un videolyric amb imatges de la gravació del disc.

‘Peix Cru’: So personal i reconeixible

Aquest nou treball inclou 9 temes originals propis, en els quals queda ben palès que el grup va assolint un discurs propi, un so personal i reconeixible dins la corrosiva escena local. Encara que, com diu Xavier Blesa, cantant i guitarrista de la banda, “també podríem dir que copiem als nostres herois ianquis i anglosaxons i no estaríem faltant a la veritat”. Rock sorollós amb arrels punk, melodies fràgils amb vocació pop, guitarres volàtils i obliqües i una contundent base rítmica donen com a resultat el còctel anomenat Peix Cru: una elaborada proposta per a acabar arribant en un descens trepidant a l’essència de Trineu. “Fem música Rock amb instruments elèctrics. D’aquesta forma donem eixida a uns impulsos, pensaments i emocions, que difícilment es poden expressar en un discurs coherent dins la rutina del dia a dia”. Ja podeu escoltar el disc a través del Bandcamp de Mésdemil:

Format físic amb contingut especial

Peix Cru es va enregistrar els mesos de juny i juliol de 2017 a Elefante Estudio, amb Paco Morillas, que també el va mesclar. La masterització l’ha dut a terme Crossfade Mastering. El disc es presenta en format digipack amb un contigut ben especial, de tirada limitada: 8 postals a mode de llibret, amb les lletres i dibuixos originals de l’il·lustrador Mike Díaz. Dibuixos que reflexen la immediatesa buscada pel grup, una imatge contundent per a aquest tercer disc. Les postals estan pensades per enviar per correu o be per guardar-les en la vostra col·lecció personal.

Les lletres i la música de totes les cançons són de Xavi Blesa, cantant i guitarrista del grup. També han comptat amb la col·laboració del raper de Llíria Ender, qui ha fet les programacions i efectes d’alguns dels temes, i de Jordi Kostra, veus en “Camp de maduixes”. A més de Xavi Blesa (veu i guitarra), Trineu són Ico de Manuel (bateria, percussions i cors), Tubal Perales (baix) i Ciro Vico (guitarra).

Peix Cru estarà disponible a partir del dia 5 de desembre en plataformes digitals i en fomat físic en la botiga on-line de Mésdemil.

Presentació de ‘Peix Cru’

La presentació oficial tindrà lloc dimarts 5 de desembre a les 22h a la Sala Matisse amb Guarro Martínez de teloner. Les entrades -a 5€- es podran adquirir en taquilla el mateix dia del concert. Així mateix, els participants en el Verkami podran recollir les seues recompenses allà.

Cartell concert de presentació 'Peix Cru' de Trineu

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €