De Raimon a Aspencat versionats pels Jazzmatiks

Haveu escoltat mai Raimon, Aspencat, El Diluvi, La Gossa Sorda… però en clau de jazz? Doncs podeu escoltar-los de la mà d’una banda de la Marina (Benissa i Pego) anomenats Jazzmatiks. Són un grup format per quatre músics i una veu que versionen al jazz cançons en valencià.

El seu fort és el directe però des de fa més o menys un any, van publicant vídeos al seu canal de Youtube on ja tenen penjats quatre. L’últim d’ells, una versió de l’ “Al vent” de Raimon que posa la pell de gallina en diferents moments. Sobretot al ritme que van agregant-se instruments a la melodia.

Al mateix canal de Youtube podem trobar tres versions més. El “Tu, i sols tu” d’El Diluvi, “Camals mullats” de La Gossa Sorda i “L’últim segon” d’Aspencat. De fet, la cantant Remei, ha col·laborat en diferents discos i directes dels de Xaló, a banda de ser la veu del grup Skalissai. La resta de membres de Jazzmatiks són Santi Ferrer (Trompeta), Alfred Roselló (Contrabaix) i, Pere Ortolà i Javi Justo, al piano.

Si es quedeu amb ganes de més, també podeu veure dos versions més (encara que aquestes no són en valencià) al canal de Remei Music. Concretament el tema de Grease “You’re the one that I want” i “No puedo vivir sin ti” de Coque Malla.

Si us agrada aquest estil de versionar cançons modernes en clau de jazz, us recomanem també que feu una mirada al canal de Postmodern Jukebox.

El directe de Jazzmatiks

Les seues versions van des del Dixie al Swing, passant per la Bossa Nova, Latin o Boogaloo. La veu embadalidora i la mestria dels músics, creen una atmosfera elegant que permet apropar el jazz i la bona música a totes les generacions. El passat mes de novembre els vàrem veure al Trobam!, el certamen musical celebrat a Castelló. L’estiu passat també va ser habitual veure’ls per diferents localitats valencianes. Estarem atents a les seues xarxes socials per esbrinar quan serà la seua pròxima actuació.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €