Els ‘Tresors’ d’Auxili desvelats per a tothom

Ja el tenim ací. Auxili ha desvelat els seus 10 “Tresors” de ben matí. «Mesos de recerca, meditació i moltes rialles. Dies a la deriva, d’ofuscacions i delirades. Seguir la brúixola, confiar en el camí i així, pas a pas, trobar la direcció per poder descobrir totes aquestes joies.» Ja el teniu disponible a Spotify, Apple Music i com podeu veure a continuació, a Youtube. També el podeu aconseguir en format físic a la pàgina web del grup. Recordeu que el pròxim 31 de març presentaran el disc en directe al Diània d’Ontinyent.


Les joies del tresor

Per als Auxili, cada cançó del disc intenta parlar i transmetre d’allò que consideren un tresor a la seues vides. Concretament en dos cançons adapten cançons de Raimon i Maria del Mar Bonet, perfectament traslladables al 2018. Els Auxili sempre han utilitzat referències de poetes músics i localitzacions que més els han marcat. Sobretot referents amb les mateixes preocupacions i maldecaps que ells. 40 anys després poques coses han canviat, inclús alguna ha empitjorat.

No s’obliden de Valtonyc, un company d’escenari que està sent jutjat per silenciar-lo. Ja no queden quasi eines per poder expressar-se. Per la seua banda Auxili continuarà aprofitant el seu altaveu particular i cantaran fins deixar-se les veus, com sempre.

Musicalment parlant, Auxili es troben còmodes a la composició. Han trobat una “fórmula” per dir-ho d’alguna manera. Als directes també els funciona, i amb el pas dels anys han anat perfilant un estil únic que és marca Auxili. Tresors ha obert el ventall d’estils musicals, segons ens conten gràcies a Joan Marc, pianista del grup i productor musical del disc.

A “Ferides” podem trobar sons molt rockers que mai Auxili havia fet. També utilitzen molt més els sons electrònics o els sintetitzadors. Ells mateixa es veuen més madurs, tant musicalment com a les lletres. La situació sociopolítica que ens ha tocat viure, sobretot amb tot el que està passant als germans del nord, impulsa a unes lletres més crítiques. Tot això sumat a que també van complint anys, és una combinació que irremeiablement fa madurar.

*La foto de portada és de XEPO WS

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €