El documental valencià que portà una falla al Burning Man

Tres anys de treball i per fi veu la llum el documental I’m burning d’Andreu Signes. Una peça audiovisual que aduna un projecte artístic faller i el festival d’art efímer més important del món, el Burning Man.

Tal vegada recordeu fa tres anys, a les Falles de 2015, una falla de secció especial arriscada, tant pel seu plantejament com la seua estructura. Aquella falla de Nou Campanar caigué a terra per culpa de l’oratge advers.

La falla de 2015 Ekklesía

El seu nom era Ekklesía i els seus creadors Miguel Arraiz i David Moreno. Després de superar la crisi i el fracàs que va suposar la caiguda del monument faller, varen decidir mamprendre altre repte amb l’ajuda d’una beca. Creuar l’Atlàntic per participar amb un projecte semblant al Burning Man, que se celebra al mig del desert de Black Rock a Nevada, Estats Units. Al web del fotògraf Noel Arraiz podeu trobar una espectacular galeria d’aquest projecte anomenat Renaixement.

Burning

L’obra Renaixement al Burning Man 2016 | Foto de Noel Arraiz

Com diu David Moreno, les Falles i el Burning Man tenen en comú que milers de persones treballen durant tot l’any per a que centenars d’artistes puguen traure l’art al carrer. Representants del Burning Man van vindre a València, també per impregnar-se de la festa de les Falles i plantejar vertaderament aquesta reciprocitat.

I durant tot aquest temps, Andreu Signes ha anat fent la seua feina. Filmar i realitzar aquest documental li ha costat 3 anys, i finalment el proper 2 de maig s’estrenarà al DocsValència. Concretament a les 20:00 hores a La Filmoteca. Ací teniu una xicotet avanç:

DocsValència

L’espai on s’estrenarà I’m burning és el DocsValència. Enguany se celebra la segona edició d’aquest festival internacional de cinema documental. Un espai de no ficció que començarà el proper 26 d’abril fins el 5 de maig.

Al festival, a banda del documental que ocupa aquest article, també es projectaran altres treballs valencians destacats. Des de l’organització ens parlen de Germans en Síria de Víctor Suárez, nominat a millor curt valencià. També destaquen Coets. La nit màgica de Bétera de Javier Álvarez Solís. Més enllà de les obres valencianes, el festival recomana El cuerno de Frederik Jan Depickere, Obey giant de James Moll i Els antifeixistes de Patrik Öberg i Emil Ramos.

A banda de la programació de documentals també s’impartiran tallers, taulers rodones i classes magistrals. Podeu consultar ací tot el programa.

Burning

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €