Sèries, pel·lis i documentals sense Netflix ni HBO

Ja has esgotat el mes de subscripció gratis de Netflix i després el d’HBO. Què et queda? La il·legalitat? No! Et proposem una bateria d’alternatives perquè et pugues continuar enganxant a noves i velles sèries. També pel·lícules i documentals de tot tipus de gènere, època i qualitat. Està clar que tal vegada no són les més mainstream però de veritat pots trobar alguna joieta.

Blackpills

Per veure el contingut de Blackpills, has de descarregar-te l’app, tant per a Android com per a iOS. Especialitzada en sèries de curta durada, com alguns diuen, destinades per a millenials. La tracten com la Spotify de les sèries, de fet, un dels seus creadors és el pioner de l’altra gran companyia de l’streaming musical Deezer.  Els capítols de les sèries no arriben ni als 20 minuts de les típiques sit-coms, ideals per a consumir al mòbil en un trajecte de bus o metro. A alguna valoració em pogut llegir que els doblatges encara no estan molt ben acabats, hi haurà que tirar de subtítols.

Entre el catàleg no es troben títols coneguts, però podem dir que algunes són sèries creades i dirigides per Zoe Cassavetes, Louis Leterrier, James Franco o Patrick J. Adam. Ací us deixem el tràiler de Superhigh, una sèrie que tracta sobre un trio de superherois els quals extrauen els seus poders de la marihuana.

ARTE

Documentals sobretot en anglés i francés però també els podem trobar subtitulats al castellà i altres idiomes europeus. ARTE és una cadena pública europea nascuda entre França i Alemanya. Segons diuen al seu web, ARTE dissenya i emet programes culturals els quals propicien la comprensió i l’apropament entre els europeus. Les peces es poden veure des la web i també descarregant l’aplicació disponible a l’App Store i a la Google Play.

Trobem peces de tot tipus de temàtica, política i societat, cinema, cultura i pop, ciència, història… En portada trobem aquest reportatge, resulta curiós veure com tracten d’explicar des d’Europa la situació al voltant de la independència de Catalunya.

Arxiu RTVE

La web de la televisió pública espanyola compta amb un arxiu històric inesgotable. Sèries, programes, documentals, especials… Classificats per dècades, per temàtica incloent fins i tot un arxiu expressament dedicat al contingut produït a Catalunya i en català. En la Filmoteca també podem trobar els NO-DOs, pel·lícules, curtmetratges i documentals de l’any de la pera.

A la secció A la Carta pots trobar grans pel·lícules com Enemigo, El Olivo, Vivir es fácil con los ojos cerrados, Truman, A cambio de nada, Carmina o revienta, Blancanieves, Tesis sobre un homicidio, Relatos salvajes, La vida de Adéle, 10.000 kmLos siete samuráis

Snagfilms

Amb Snagfilms ja anem a tindre-ho més complicat si necessitem doblatge o subtítols. Cinema independent de ficció i gènere documental. Apareixen recomanacions a la portada i les últimes actualitzacions encara que pots navegar per la web i escollir una de les pel·lis en funció dels pòsters. Sempre et pots ajudar de plataformes com Filmaffinity o IMDB per conéixer més sobre els films que ací figuren. També compta amb aplicacions per Android i Apple.

Classic Cinema Online

Aquesta plataforma aglutina pel·lícules que ja són del domini públic. Destaquen clàssics del cinema negre, spaghetti western, terror clàssic… Ideal pera estudiants de cinema on pots trobar films que no trobes enlloc. Es poden descarregar o veure online, però totes estan en versió original i sense subtitular.

Internet Archive

La plataforma abans esmentada es nodreix d’Internet Archive. Una biblioteca de contingut gratuït repleta de milions de llibres, pel·lícules, programari, música, imatges i infinitats de coses més. Es poden descarregar o veure online, no necessites cap registre i trobes un fòrum on debatre i discutir amb altres usuaris. Per fer-vos una idea, només de ciència-ficció/terror hi han 474 títols. A més pots trobar títols clau en la història del cinema com Doctor Strangelove (Stankey Kubrick, 1964), Metropolis (Fritz Lang, 1927), Les 400 Coups (François Truffaut, 1959) o El fantasma de l’òpera (Ruper julian, 1925).

Open Culture

1.150 pel·lícules gratis online. Amb grans clàssics, cinema independent, cinema negre, documentals i molt més. Tot dividit en categories amb especials de Hitchcock, Tarkovski, Chaplin, arts marcials, westerns, cinema mut… També hi ha una secció especial amb 36 peces guanyadores de l’Oscar. Es tracta d’un recopilatori d’enllaços a vídeos, la seua majoria a Youtube.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €