Cartell “de proximitat” al festival VESOS 2018

Un cartell ple de productes de proximitat protagonitza el festival VESOS 2018. El 100% de les bandes i artistes que figuren al cartell són valencianes, cosa que concorda a la perfecció amb l’esperit del festival.  VESOS és l’acrònim de València Escena SOStenible, i té com objectiu promoure la cultura de proximitat, a banda de la sostenibilitat. Està organitzat per l’associació cultural N Flotante, i tindrà lloc els pròxims 4, 5 i 6 de maig a Las Naves de València, amb l’entrada lliure.

El Cartell

VesosCom a principal atractiu del VESOS trobem un elaborat cartell amb bandes de tots els estils amb un nexe comú. Totes són valencianes i l’objectiu és que puguen convergir i crear projectes comuns, emmarcats dins de la idea de sostenibilitat del festival. Els concerts es tornaran en dos espais, l’auditori i el pati gran.

La música començarà el divendres a les 20:30 hores amb el concert de Julio Bustamante (pop, rock, folk). Les següents actuacions tindran lloc amb una hora de diferència alternant els escenaris. D’aquesta manera podrem veure consecutivament a The X (electro, rock, pop, dub, ambient, reggae, electrònica), No More Knobs (electrònica, rock, ambient, espacial, drum’n’bass) i Mueveloreina (electrònica, trap, tropical).

El dissabte comença més prompte la música. A les 14:30 ja estarà Gilbertástico (rock simfònic, electrònica) sobre l’escenari del pati gran. Fins les 17:00 no tindrem la següent actuació a càrrec de Nomera (metal, post, progressiu, core, death), i ja després s’alteraran amb l’auditori amb diferència d’una hora la resta del cartell. Linqae (indie-rock electrònic), Fru Katinka (pop, electrònica, hip-hop), Doctor Lobo (pop rock èpic), Geografies (rock, pop), AFFKT (house, techno) i Jupiter Lion (rock, electrònica).

La xicalla també podrà gaudir de música, ja que VESOS compta a un espai infantil anomenat Vesets. Gigatrín (versió infantil del grup heavy Gigatrón) tocarà el dissabte al es 13:00 hores i Femme Fractal farà la seua actuació el diumenge a les 12:30 hores.

Més coses

Ja hem parlat de Vesets, un mini festival dins de VESOS. A banda dels concerts esmentats, hi haurà un conjunt d’activitats variades, com per exemple un taller de contenidors de reciclatge i taller de percussió amb materials reciclats.

Hi hauran interessants activitats relacionades amb la cultura, la sostenibilitat i la gastronomia de proximitat. Una d’aquestes activitats serà un itinerari artístic en bicicleta. VESOS, junt amb València Ciutat Amable, Bicifest València i ZEDRE han organitzat aquesta cicloruta artística. L’encontre serà el dissabte 5 de maig a les 10:00 hores a l’IVAM. Es recorreran llocs com el Centre del Carme, els jardins del Túria, la Plaça del Cedre i la Fábrica de Hielo. L’última parada serà el festival VESOS on hi haurà instal·lada l’exposició Eco-Artist València 2018.

Eco-Artist València 2018 és una novetat de l’edició d’enguany. Un concurs per donar suport a iniciatives

Vesos

Blue Parker, motxilles i bosses fetes a mà

artístiques relacionades amb sostenibilitat. El premi ha estat per a Réplica d’Art al Quadrat, una proposta artística de fotografia i vídeo, basada en el joc de les 7 diferències. A l’exposició es comparen productes ecològics, locals i de proximitat amb productes de producció intensiva.

També destaca el Slow Fashion Market, un espai dedicat a la moda de consum responsable tant en roba com complements. Hi trobareu marques valencianes i altres de fora del País Valencià, seleccionades per treballar amb criteris de sostenibilitat.

Programació

Podeu consultar tota la programació a la web del festival, punxant al següent enllaç. Ací teniu un xicotet resum:

COL·LOQUIS / DEBATS

  • Mites i realitats sobre el canvi climàtic
  • Segon diàleg de la transició energètica “Transició energètica: ciutat i ciutadania”
  • Què és la moda sostenible?

EXPOSICIONS I POESIA

  • Exposició artística d’humor gràfic per La Ballena Blanca “El Canvi Climàtic no té gràcia”
  • Exposició “Réplica” d’Art al Quadrat (1r premi Eco-Artis València 2018)
  • Instal·lació i acció artística “Herbari Urbano” de Marco Ranieri (1r accèssit)
  • “Spoken Eco”, poesia participativa amb Poetas del montón (2n accèssit)

PROJECCIONS I TALLERS

  • Projecció del documental Rodando por el clima per La Cosecha Producción Audiovisual
  • Taller de Moda Circular
  • Taller Canviclimatòmetre

ALTRES ACTIVITATS

  • “Xarrades”: presentació de projectes sostenibles en format reduït
  • Ens n’anem al VESOS en Bus amb EMT València i amb el recital de poesia col·laborativa de Poetas del Montón

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €