La pel·li alacantina que inaugurà el gènere neoquinqui

Es va estrenar al 2017 al Youtube i Criando Ratas ja té més de 2’2 milions de visualitzacions. És una pel·lícula alacantina considerada pels mitjans especialitzats com la que inaugura el cinema neoquinqui. Rodada de manera independent pel director i compositor musical Carlos Salado conta la història de Ramón Guerrero “Cristo”.

El Cristo és un delinqüent juvenil amb cert prestigi a la ciutat que poc a poc, anirà cometent errors que li faran guanyar-se molts enemics. Des de robatoris amb intimidació fins a endeutar-se amb un poderós narcotraficant. Paral·lelament, mostra les aventures i desventures de tres xavals que estan començant la seua carrera delictiva. Junts patiran les conseqüències de l’estil de vida que han triat i comprendran quin és el preu a pagar. Podeu visualitzar el film complet ací.

El context

Tal vegada us sona la cara del protagonista i de la resta de personatges, encara que cap d’ells ni elles es dedica professionalment a l’actuació. Van eixir al programa de Cuatro Conexión Samanta, el qual feia un recorregut als últims dies de condemna de Ramón. I és que el director va haver de veure com entrava el seu protagonista a presó durant el rodatge, i gravar gran part del film durant els seus permisos penitenciaris.

Tenia molt baix pressupost i va haver de rodar-se entre 2010 i 2016 per les circumstàncies abans esmentades. El cineasta ha tractat de reflectir el món de la delinqüència de manera hiperrealista, i per això el repartiment està replet de la gent que viu ahí mateix. El director convida amb la pel·lícula a fer una reflexió, vol que la seua obra transcendisca més enllà d’entretenir. Assegura que universitats de cinema, màrqueting i treball socialja la utilitzen com a objecte d’estudi.

Festival de cinema de Sant Joan d’Alacant

I no abandonem l’Alacantí, per visitar la localitat de Sant Joan. Com cada any se celebra el Festival de Cinema de Sant Joan d’Alacant, organitzat per l’IES Luis García Berlanga i l’Ajuntament de Sant Joan. Del 12 al 19 de maig tindrà lloc aquesta XVIII edició en la qual es retrà homenatge al 50 aniversari del clàssic d’Stanley Kubrick 2001: Una odissea de l’espai.

Com activitats destacades, es poden veure gratuïtament totes les projeccions dels curtmetratges a concurs. A més, hi haurà taller de maquillatge, taller d’stop-motion, de criatures amb cartró i cinta adhesiva i conferència sobre guió. Al vídeo podeu veure totes les peces seleccionades. Tot a la Casa de Cultura de Sant Joan d’Alacant.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €