Zoo carrega contra la censura i la mordassa amb “Omertà”

Segon senzill i videoclip de Zoo d’aquest 2018. A penes fa unes hores, ha estat publicat “Omertà”, el segon senzill que formarà part d’un EP anomenat 2K18. Si fa uns mesos ens sorprenien amb “Robot“, el videoclip amb un to retrofuturista, hui ens porten un missatge molt més realista. L’omertà és un terme italià que fa referència a la llei del silenci entre els mafiosos. Al vídeo, un banquet opulent i una bancada de jutges que es posen les botes. Ací el teniu.

Omertà

Els de Gandia no han volgut passar per alt tots els esdeveniments que han succeït i estan succeint. No han volgut quedar-se en silenci i posen el dit acusador en una figura molt rellevant de l’Estat, els jutges. Comença Arnau cantant: «N’hi ha una àguila imperial, vola sobre els caps…» tota una declaració de principis sobre per on anirà en els tirs. Panxo redunda: «Hi ha una àguila rabiosa, que anul·la la vida dels demés».

Llei Mordassa, 1-O, retallades, terrorisme d’estat, transició, desapareguts en les cunetes, la unitat… centren la temàtica dels versos d’aquest nou senzill. Si ens centrem a la música, es tracta d’un rap fresc marca de la casa Zoo. Se li sumen riffs de guitarra i vents i una tornada que en un tres i no res se’t quedarà al cervell. «Cremeu tots els llibres, cremeu! Omertà, cremeu tots els llibres de la casa. Només cap un bou en esta plaça».

Pel que fa al videoclip, podem descriure tres escenaris. Un paisatge dessolat amb arbres en forma de crucifixos on canten Panxo i Arnau. Un banquet on 5 jutges, fumen, beuen i farten entre rialles i destrueixen llibres i una llar on es cremen els llibres. La peça audiovisual és de Zoo i Terral Studio i dirigit per Cristóbal Quesada.

Segons conten, encara queden dos senzills més per traure Zoo. A finals d’any veurà la llum un EP de quatre cançons anomenat 2K18. No saben vosaltres, però a la redacció de Tresdeu ja estem impacients per escoltar les dues següents.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €