Un ‘Cactus’ que punxarà prou este estiu

Des de les comarques centrals arriba un disc d’un nou projecte rap. Cactus presenten un àlbum de vuit cançons que porta el mateix nom, editat per Maldito Records. Cactus està format pel raper Eldemuro, la cantant Samantha que ve del món de les orquestres, a les guitarres Mik Kelen que venia d’El Diluvi, més Buggy (segona veu), Katte (teclat) i Mireia de DJ. El disc l’han gravat a Atomic Studios de Mark Dasousa.

Estem una volta més davant d’un disc que trenca complexos sobre el fet de cantar en valencià. Un projecte de música comercial sense complexos en dir-ho. El que fa que funcione, que les cançons siguen enganxoses com la resina, és l’equilibri entre el rap d’Eldemuro, de versos festers i a voltes sorneguers, la veu de Samantha que tira més cap al pop i el soul, i unes bases rítmiques que estan concebudes per funcionar – es nota la mà de Martin Plan B al darrere – que alternen diferents ritmes sempre de marcat caràcter ballable.

Cançons com “Fusta“, un dels singles, conté tots els ingredients del còctel estival. És directa, entra a la primera i potser té data de caducitat com les cançons de l’estiu. També trobem “Em sé d’un lloc”, una cançó curiosa. Un híbrid de rap i de balada reggae-havanera que pica l’ullet a “El país de l’olivera”. Un cactus que punxarem prou este estiu.


Tracklist

  1. CACTUSTYLE 00:00
  2. JO SÉ QUÈ ÉS VOLAR 01:49
  3. FUSTA 05:14
  4. ESTEM VIUS 08:19
  5. CACTUS 12:15
  6. COCKTAIL DE PINYA 16:08
  7. HARDCORE (Cactus Mix) 19:45
  8. EM SÉ D’UN LLOC 22:00

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €