Última hora d’un Rototom fidel a la Festa Reggae a València

Ja queda menys per al 25é aniversari del Rototom Sunsplash 2018. I menys encara per a la Festa Reggae dels Concerts de Vivers. El concert del proper 21 de juliol, comptarà amb Ky-Mani Marley molt ben acompanyat pels valencians Auxili, Mediterranean Roots i Borumbaia. Si voleu aconseguir una entrada podeu participar al concurs que tenim actiu al nostre Instagram. Solament haureu de seguir les instruccions i participar així al sorteig de 4 entrades per al concert Festa Reggae del Rototom.

Per un mes després Benicàssim acull el festival clàssic, tal i com és. Amb Beres Hammond, l’ivorià Tiken Jah Fakoly i el tribut a Peter Tosh (The Wailers) de la mà del seu fill Andrew, el Main Stage (escenari principal) està gairebé tancat. A més, cal sumar l’artista uruguaiana Alika al Lion Stage i David Rodigan a la Dancehall. Recordem que el festival clàssic reggae dels estius de Benicàssim se celebra entre el 16 i el 22 d’agost.

25é aniversari del Rototom

El 2018 serà un any especial per al Rototom. Aquesta edició titulada 25 Years Walking Together reunirà a Benicàssim talents reggae de tot el món. A les novetats abans esmentades, el festival també confirma la presència de la catalana Paula Bu, qui estrena projecte i disc en solitari. A l’escenari estarà acompanyada per Emma Youth i The Same Song Band.

A la Dancehall, David Rodigan CBE oferirà la seua selecció de temes amb un xou addicional al ja anunciat que tindrà lloc al Main Stage. També a aquest escenari trobarem al veterà sound system italià One Love Hi Powa.

Main Stage

La resta d’artistes confirmats anteriorment per al Main Stage són Ben Harper and The Innocent Criminals, Sly & Robbie junt a Yellowman, Johnny Osbourne i Bitty McLean; i The Skatalites, David Rodigan, Alborosie i The Shengen Clan. A aquest escenari s’homenatjarà també Itàlia amb el Italian Reggae All Stars. Especial compost per Africa Unite, Giuliano Palma, Raiz, Train to Roots, Nina Zilli, Michela Grena i Brusco. Pel que fa als artistes amb passaport jamaicà hi trobem a Julian Marley, Cocoa Tea junt a Koffee, Jimmy Cliff, Protoje i The Indiggnation, Tarrus Riley i The Blaksoil Band, el mestre líric Kabaka Pyramid, l’artista de dancehall jamaicà Konshens, i The Mighty Diamonds.

En representació del reggae internacional emergeixen els neozelandesos Fat Freddie’s Drop, el grup californià Groundation, els italians Mellow Mood i els cubans Orishas. Els grups estals que cavlacaran sobre el Main Stage són Morodo, Green Valley i Bad Gyal.

Lion Stage

Per la seua banda, el Lion Stage presentarà les actuacions de Zion Train, Lone Ark, MoKalamity, Hollie Cook, Skarra Mucci, Samory I i Danakil. Celebrant els seus respectius 25 anys estaran la banda de ska de Bilbao Akatz i el grup romà Vila Ada Posse. També Biga Ranx, Ras Kuko, Earthkry i Royal Sounds. El col·lectiu femení de Roma Hi Shine Ladies i les bandes valencianes Mediterranean Roots i Auxili sonaran aquest any sobre el Lion Stage.

Dancehall Area

Pel que fa a l’Àrea Dancehall comptarà amb Spice, Coppershot, Freddie Krueger i ZJ Liquid (Jamaica) i King Addies (Nova York). També els alemanys Pow Pow i Jugglerz, els italians Northern Lights i els New Level de Barcelona.

I encara queden per nomener els xous a la Dub Academy. Vibronics, Mellow Vibes, Greenlight Sound, Kibir La Amlak, Jah Shaka amb una sessió de vuit hores, Habesha Ites i Barry Isaac. Per últim, l’àrea Caribbean Uptempo inclourà a Musclehead de Saxon Sound, Duke Neville, Gladdy Wax, D’Oxman, Artical Ranx, Asher G i el gran Wassie One.

*Foto de portada de Luca d’Agostino.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €