Dos xiques denuncien abusos sexuals en les immediacions del Medusa

Segons informen fonts policials al diari Las Provincias, dos xiques van denunciar abusos sexuals a les immediacions del festival Medusa Sunbeach de Cullera. Ambdues víctimes van aportar dades identificatives dels agressors a la Guàrdia Civil i als sanitaris que les varen atendre. La Guàrdia Civil ha obert dues investigacions per fer-se amb els responsables. L’ampli dispositiu policial (3.000 efectius) amb motiu festival no ha pogut evitar aquestes agressions. Un Medusa Sunbeach on es van reunir més de 300.000 persones.

La importància dels punts violeta

El Medusa Sunbeach de Cullera va ser un dels múltiples festivals del País Valencià que han incorporat un Punt Violeta. Des d’enguany, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives assumeix aquest espai incorporat als grans festivals. El Festival de les Arts, el Marenostrum Xperience, el Music Port Fest, el FIB, el Low Festival, l’Arenal Sound, el Leyendas del Rock, el Rototom Sunsplash i l’esmentat Medusa Sunbeach s’han adherit a aquesta iniciativa per tal d’atallar les possibles agressions masclistes.

A principis d’estiu ens preguntàvem sobre la efectivitat dels Punts Violeta. Són expositors els quals se situen a llocs ben visibles per tothom dins dels recintes dels festivals. Amb aquests expositors es consciencia, s’assessora i s’informa perquè les dones visquen lliures d’assetjament i humiliació masclista. A més, la seua presència també dissuadeix a possibles agressors perquè desistisquen amb aquestes actituds.

Una vegada controlats els recintes, faltaria atallar també amb les situacions que poden donar-se en les immediacions dels festivals. Així que si sofrim una agressió fora dels recintes, o som testimonis, és important consultar i seguir les pautes del decàleg de la imatge. Així, com en el cas de les dues xiques de Cullera, les denúncies podran ajudar a detindre els responsables i donar un pas endavant per tindre espais lliures d’agressions masclistes.

*Foto de Daniel González

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €