FIGA, un festival que desprén amor per tots els costats

El Festivalet Independent de Gata arriba a la seua 12a edició. La localitat de la Marina Alta acull un any més aquest festival. El protagonisme recau sobre el pop-rock i grups que és mouen fora d’allò més comercial. El dissabte 25 d’agost, al camp de futbol de les Sorts a les 20:00 hores, teniu una cita ineludible. Per cert, encara no ho havíem comentat? És gratuït.

figa

 

 

Cartell

Realment, el festival no començarà ni a les 20:00 ni al camp de futbol. Júlia donarà inici al festival en format Figa al Bar a les 12:00 del migdia, concretament al Pub Metamorfosi de Gata de Gorgos.

Del panorama musical valencià destaquen al cartell bandes com Joe Pask, We are not brothers, The Standby Connection i Futuro Terror. De Madrid arriben les Hickeys (glitter-punk) i Camellos (garage), mentre que des de Barcelona arriben les Aloha Bennets (surf). Les sessions de DJ’s vindran a càrrec de Nadadoras Dj’s.

El FIGA

El FIGA no és un festival de música a l’ús. I és que per molts motius, quan vas te n’adones que és especial. Desprén amor per tots els costats, l’amor per les coses ben fetes i fetes amb estima, per part del Gata Fan Club. En el FIGA hi han paradetes on poder menjar una bona coca de la terra. I que no falte el bon acompanyament d’un penjoll de raïm que els organitzadors ofereixen en la barra. Juntament amb sucoses figues que donen nom al festival.

Senior i el Cor Brutal han actuat en diverses edicions

No es pot negar que el FIGA és un festival amb molta personalitat, un festival que enguany compleix 12 anys i que és completament gratuït. El FIGA aposta per la música de la terra, i és prou habitual que en el seu cartell hi haja grups de música en valencià com els desapareguts Mox Nox, Arthur Caravan, Senior i el Cor Brutal o Tremp. Però també aposten per músics valencians que canten en castellà com La Plata, Solar o Siesta! No obstant també vénen grups d’àmbit estatal com Los Wallas, Mujeres o Mourn.

El FIGA és un festival únic i per tots i més motius van ser nominats al 2017 com a millor festival del País Valencià per Redacción Atómica.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €