Els “temassos” d’èxit internacional amb versió valenciana (Vol. 2)

No sabem ben bé el perquè, però ens encanten les versions. Tal vegada d’aquest inexplicable gust explique l’interés que suscita L’Estudi, el programa d’À Punt. Artistes i grups valencians també s’inspiren en grans èxits internacionals i estatals per fer pròpies cançons d’altres. Ja siga en clau d’homenatge, en clau d’humor o simplement per experimentar. Vos presentem 5 temes valencians que versionen grans hits de la música.

València Crida – Orxata Sound System

El disc d’Orxata 3.0 va ser tota una revolució. “València Crida” va ser un dels temes exclusiu per a la gent que va col·laborar a la campanya de Verkami per traure endavant el disc. La cançó va ser allibareda poc després i penjada per fans a les xarxes. La versió és del famós èxit “London Calling” de The Clash.

Wonderfull Life – Smoking Souls

Al primer àlbum dels Smoking Souls ens trobem aquesta versió molt més rockera que la seua original. Un tema que ha estat versionat desenes de cops. La cançó és del cantant anglés Black i va ser llançada el 1986. Com a curiositat, els Smoking van titular la cançó “Wonderfull life” amb “ll” final. No sabem si es tracta d’una errada o d’algun tipus de joc de paraules. Què n’opineu?

Aspai Girls – Bacora

Des de la Safor, el grup punk Bacora, incoropora al seu disc Foc You! una divertida versió. Tot i  l’anglés “waxi waxuwo” de Bacora podem intuir el tema “Wannabe” de les Spice Girls. Una versió punk californiana del gran èxit dels 90, protagonista de (quasi) totes les coreografies de final de curs.

Bandera Blanca – Prozak Soup

A principis de l’any passat, els Prozak Soup van decidir fer un homenatge a Franco Battiato. “Bandera Blanca” i “Voldria veure’t dansar” van ser llançades amb companyia de llurs videolyrics. La cançó original de l’artista italià és “Bandiera Bianca“, un referent per als Prozak.

Copenhague – Inèrcia

A finals de 2016, Inèrcia va voler portar al seu estil l’èxit de Vetusta MorlaCopenhague“. També amb una lletra adaptada al valencià, i un videoclip molt cuidat, van sorprendre a propis i estranys.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €