Els memes per aprendre valencià… de categoria

A penes porta una mes de vida i una vintena de publicacions, però aplaudim la iniciativa d’un nou perfil de Twitter i Facebook. S’anomena Valencià de categoria i mitjançant famosos memes de la xarxes ens ajuda a parlar millor el valencià. El seu símbol i color oficial és la taronja, més valencià impossible. Es fa servir de Trump, Drake, Merkel o Rafa Nadal per ajudar-nos a no soltar espardenyades.

Així que ja sabeu, tant si esteu intentant parlar millor per aprovar eixa certificació, com si esteu aprenent valencià de zero, es tracta d’una eina molt útil. Valencià de categoria, sempre en clau d’humor, ens convida a corregir eixos errors habituals, molts d’ells castellanismes.

També acompanya les seues recomanacions lingüístiques amb comentaris divertits amenaçadors perquè estiguem alerta. Hem tingut l’oportunitat de parlar amb Víctor, la persona darrere del perfil. Té 32 anys i és de la comarca de l’Horta Nord. És un enginyer en informàtica, a qui li apassiona millorar el seu valencià. Sempre procura publicar coses de les quals està ben segur que estan bé. Ens explica que és important que qualsevol valencianoparlant que estime la seua llengua procure fer el que puga per millorar la salut de la nostra llengua. Encara que no siga filòleg ni mestre de valencià.

«El meu objectiu és ajudar a fer que la gent que seguisca la pàgina parle millor el valencià. Està dirigida especialment a gent més jove, per això use mems i un toc més humorístic. Així crec que potser puga arribar a més gent. Principalment procure posar alguns castellanismes ben grossos que fem la gent més jove i que la gent major moltes vegades encara diu correctament.»

Ens comenta que pròximament també s’obrirà perfil a Instagram. Mentre, el continuarem seguint a les altres xarxes per veure les noves publicacions.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €