El futur metge valencià que rebutjà entrar a OT

Si esteu posats en l’actualitat d’Operación Triunfo, sabreu que fa una setmana el concurs musical va viure un fet històric. Des de la seua primera edició del 2001, mai cap concursant havia renunciat a la seua plaça dins l’acadèmia. Fins l’edició de 2018, quan José Antonio, un futur metge valencià de 26 anys rebutjà a participar al programa per no deixar de banda el seu MIR. Coneixíem poques dades d’ell i gràcies a una entrevista a Fórmula TV hem pogut esbrinar un poc més.

José Antonio és resident de segon any en Cirurgia General i va ser un dels seleccionats per a la nova edició d’Operación Triunfo. Però abans, devia actuar a la Gala 0 i superar l’últim escaló per entrar a l’Acadèmia. De fet, ja havia gravat el seu vídeo de presentació i fet fotografies promocionals. Valorà allò que podia guanyar i perdre abandonat el MIR per OT, i va prendre la decisió de no prendre part a la Gala 0.

De José Antonio sabem que ha estudiat medicina a València i Polònia. Li apassiona cantar encara que no és una cosa que li ve de família ni té cap formació musical. En canvi la medicina sí, doncs els seus pares són metges. Mai se li havia passat pel cap dedicar-se a la música, sempre tenia clar que volia ser metge.

Renúncia a OT

A l’entrevista explica com es va gestar la seua renúncia al concurs:

«Jo em vaig presentar a la primera fase per provar. Sorprenentment, almenys per a mi, passe aquesta primera fase, passe la segona i em criden per anar a l’última a Barcelona. Quan arribe allà ja pense que la cosa es posa seriosa, així que comence a investigar i veig la possibilitat de sol·licitar una suspensió temporal de contracte, una mena de fer una aturada en el meu període formatiu com a resident. I, com amb les coses de palau val més asseure’s, van tardar a contestar-me i no em van dir res més. Així que jo vaig anar al càsting i vaig passar totes les proves.»

Moment de la Gala 0 on es comunica la decisió de José Antonio

«Arribe a estar entre els 18 seleccionats i en el període de preparar la Gala 0 em comencen a arribar notícies i comence a contactar amb advocats. Intente tirar de tot el que puc i està al meu abast, però al final no se’m concedeix una suspensió de contracte. Era a l’única cosa a la qual em podia acollir en teoria, ja que una excedència seria una cosa diferent. »

De totes maneres la decisió sembla encertada. Renunciar a una plaça que tant costa per acudir a una Gala 0, la qual tampoc li garantia entrar a l’Acadèmia. José Antonio va imaginar tots els escenaris possibles però finalment la decisió era seua i sols seua. Finalment, la negativa de suspensió de contracte va desequilibrar la balança.

Una il·licitana a OT

Una vegada confirmada la no presència de José Antonio a la Gala 0, es va confirmar la presència de l’única participant valenciana. Es tracta d’Alba Reche d’Elx, que a més va ser una de les 16 que van passar el tall i ja està dins d’OT.

Estudia Belles arts a la UPV, té 20 anys i ha treballat d’il·lustradora, oficinista i cambrera. S’autodefineix com performer, no li agrada l’etiqueta de “cantant”. A continuació podeu veure el vídeo de la seua actuació a la Gala 0. Seguirem els seus passos a l’Acadèmia i vos contarem el seu progrés al programa.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €