Discos

Capella de Ministrers construeix ponts amb les ‘Arrels’

Daniel Monfort | 9 novembre 2018

La veterana formació de música antiga Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, ha publicat darrerament Arrels, que porta per subtítol Entre la tradició i el patrimoni. Precisament d’açò es tracta, de construir un pont entre el que ha estat sempre el terreny del grup de Magraner, la música culta d’abans del segle XIX, amb un món, el de la música popular, que té unes connexions històriques evidents però que ens ha arribat al segle XXI encara a través de la tradició oral.

Un disc que interpreta una selecció d’estils tradicionals variats, extrets de l’enorme treball d’inventari de la música tradicional valenciana: boleros, jotes, fandangos, peteneres, cançons de bressol, riberenques i cants de batre. Perquè no és cap secret que boleros ens envien a la llarga tradició musical europea ni que els cants de batre són un cant que es perd en la nit del temps.

Capella de Ministrers ho corroboren quan canviant les interpretacions amb instruments que no trobem a les rondalles no n’alteren l’essència. A més compten amb un Josep Aparicio Apa potent, superlatiu, que exercix plenament el rol de cantaor en tot el disc, tan còmode quan al cant d’estil se’l fusiona.

Escolta el disc

, , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.