Col·labos de La Raíz, Zoo, Pupil·les als últims videoclips valencians

Una nova remesa de videoclips valencians han eixit a la llum durant l’última setmana. Cal destacar les col·labos de grups i artistes valencians amb altres de gallecs, bascos i manxecs. La Raíz amb Rozalén, Arnau de Zoo i Plan B amb Ezetaerre i Pupil·les amb Esen Beltza. Completen la recopilació les noves peces audiovisuals de Fran Yera (Atupa) i MCKea, una habitual de la secció.

La Raíz ft. Rozalén – La hoguera de los continentes

Des d’una terrassa amb vistes a la Sagrada Família de Barcelona, La Raíz i Rozalén ens cante “La hoguera de los continentes” en format acústic. Gravat en directe per Coleccionistas de momentos per al canal de YouTube Sessió de micros oberts. El videoclip no té artificis, gravat en un sol pla-seqüència, ens mostra la cançó naturalment. Tal i com és.

Ezetaerre ft. Arnau (Zoo) i Plan B – Matar a McCarthy

Ja vos vam parlar dels gallecs Ezetaerre, concretament del seu membre Peter Petrowski i la seua estima cap als grups valencians. I ací tenim la col·labo amb Arnau de Zoo a la veu i amb Plan B a la instrumental amb Petrowski. El tema formarà part del nou disc d’Ezetaerre anomenat Pólvora e tormenta què hui mateix veu la llum. Parla de Joseph McCarthy, president del Comité d’Activitats Estatunidenques, i el seu inevitable paral·lelisme amb l’actualitat. Videoclip dirigit per Juan Pirola (La Gleyzer Films), amb una acurada producció, ens mostra als protagonistes en un paisatge desèrtic.

Esne Beltza ft. Pupil·les – Argitzeraino

Pupil·les formen part del primer senzill del nou disc d’Esne Beltza, Ni (Jo) que eixirà el proper 29 de novembre. “Argitzeraino” (Fins a la matinada) representa el primer contacte de Natàlia i Mireia amb la cultura basca. Un tema molt festiu que convida a ballar fins a la matinada tal i com resa el títol. El videoclip ha estat realitzats pel també valencians Elhombreviento i Alberto Mollà, i la cançó enregistrada a Atomic Studio.

Fran Yera – Pxrrxs Sueltxs

Fran Yera s’ha decidit a no deixar ningú indiferent amb el seu projecte en solitari, sempre tocant temes a priori tabús però a la mateixa vegada contribuint a normalitzar. “Pxrrxs sueltxs” narra una escena sexual ambigua, transformista i experimental. Pel que fa al videoclip, produït i dirigit per Fran Yera ens mostra una orgia rebel i encara no revelada, per això empra el negatiu, tècnica que augmenta més si cap eixa ambigüitat.

MCKea – Ponte en pie

MCKea és una màquina de produir temes i videoclips. I és que si et rodeges de grans aliats en la producció musical d’OscarKlap i la producció audiovisual d’Alfonso Guachu, no pot eixir res malament. “Ponte en pie” és un tema pensat i fer per donar-ho tot a l’escenari. I així es mostra al final del vídeo on MCKea repeteix una i altra vegada la tornada. A veure qui no es posa en peus i aplaudeix.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Samarreta A Tornallom
Samarreta d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram St...
Preu 12 €