Conclou la 1a temporada de ‘València Califòrnia’ amb un emotiu capítol

Anit es va emetre en À Punt  “València Crida”, el 13é i últim capítol de la temporada de València Califòrnia.  Sénia i Nelo tornaren a València, tornaren a casa. S’acabava l’aventura però amb una sensació estranya. Aquest últim capítol, a banda de mostrar-nos artistes dels barris del Cap i Casal, passejarà per les interioritats de Sénia i Nelo. La parella tanca un cercle i troben sentiments contradictoris, fent repàs de l’aventura que acaben de viure. A més descobrim què significa el títol del programa de la mà de Senior. Reviu el capítol sencer i mira’l a la carta visitant aquest enllaç.

Com hem dit abans la ciutat de València va acollir el final de la temporada. El pont d’Iturbi va ser el lloc ideal per xarrar de cultura suburbana i rap amb MCKea i Toni Hidalgo Up. Després, Sergio Alcover el ballarí, coreògraf, jurat de Family Duo i un llarg etcètera  ens obri les portes de la seua acadèmia de ball EDAE. Hi va parlar d’esforç, de la professió i de la ciutat. Fins i tot Nelo s’animà a millorar les seues dots de ballarí.

“València crida”, el títol del programa, tal i com deia Orxata, València vol fer-se sentir. La següent parada obligatòria la van fer al Club Magazine, al ritme d’una de les bandes revelació de l’actualitat valenciana La Plata. A aquestes altures del capítol ja sabem que a Nelo li passa alguna cosa, i Sénia està preocupada. No ho sap descriure ni ell mateix, tal vegada és la incertesa de tornar a casa. Sols una cantant com Soledad Vélez pot passar banda sonora al seu estat d’ànim.

I encara que Sénia es mostra més forta de cara a la galeria tampoc es troba del tot bé. Mentre Nelo entrevista a Soledad, Sénia passeja pels murals de Ciutat Vella per tal d’aclarir-se les idees. En quant es retroben la parella de conductores es diuen per fi les veritats. Les reflexions sempre són més profundes amb una onírica música de violí de fons com la de Laura Torró.

València Califòrnia

Acte seguit és moment de parlar amb Mireia Vilar sobre la seua música difícilment classificable. També del que significa tornar a casa, una experiència que ella va viure fa uns anys. Miquel Àngel Landete, àlies Senior, és quasi sense saber-ho el gran inspirador del títol de València Califòrnia. Se suma a la conversa amb Mireia amb qui ja havia col·laborat. No es podeu perdre la entranyable interpretació de la seua cançó “València Califòrnia”, on repassen alguns dels millors moments de tota la temporada.

Finalment Nelo arriba a casa i un sentiment de buit l’inunda. Però un whatsapp de Sénia el fa botar del llit. Sempre quedarà temps per tornar a rodar amb la furgo encara que siga sense càmeres, i més si Sénia ja te el permís i pot conduir. I en eixe moment apareixen els crèdits mentre la furgo s’allunya per l’autovia. Han estat 13 capítols intensos, espectaculars. Estarem alerta, impacients per veureu quan comença un nou viatge!

Galeria

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €