El millor que ens deixa Family Duo, el talent-show valencià

Abans que començaren les festes, finalitzava el concurs de Family Duo. El primer talent-show musical de la televisió pública valenciana. Però aquest format, a més, té la particularitat que les parelles concursants han de tindre algun vincle familiar. 14 programes han donat per a molt, primer als programes classificatoris, després les semifinals i per últim la gran final. De fet, ha sigut un dels programes més vistos de la recentment creada À Punt i ja s’ha obert el termini per apuntar-se a la segona temporada. Si t’animes, accedeix a aquest enllaç o telefona al 608 080 090 i incriu-te per a les pròximes audicions. Qui sap? Pot ser podries arribar tan lluny com algunes d’aquests parelles, què són les que més ens han agradat.

Raquel i Juan Carlos

No podíem deixar de nomenar a Raquel i Juan Carlos, la parella guanyadora. Són d’Onil, i van anar superant rondes fins proclamar-se guanyadors. Rock clàssic amb la potent veu de Raquel i el virtuosisme al piano de Juan Carlos. El clàssic “Great balls of fire” es va convertir en la seua actuació estrella durant el programa. El premi de 10.000 € de ben segur l’invertiran en la seua banda The Ubangi Stomp.

Alba i Paco

Els cosins de la Vila Joiosa es van quedar a les portes. Amb una sensibilitat aborronadora, Alba i Paco es van guanyar el favor del jurat i el públic des del primer dia. Exquisides actuacions a dos veus, explorant els racons del flamenc amb guitarra espanyola. Així vos deixem una de les seues actuacions més impressionants, versionant a Alejandro Sanz.

Paula i Bastian

Fins a semifinals van arribar Paula i Bastian amb un parentesc peculiar. Bastian és la parella de la cosina de Paula i van decidir presentar-se al concurs, ella a la veu i ell a la guitarra. Ens han deixat versions d’Smoking Souls, Aspencat o Txarango. De fet, la parella d’artistes de Vinaròs s’han llançat a l’aventura i ja tenen el seu propi canal de YouTutube, ja podem dir que són “valentubers”.  Vos deixem la versió que van fer de “L’Herència”.

Celia i Covi

Celia i Covi, filla i mare de València també es van quedar a semifinals però ens van deixar versions a dos veus i dos guitarres. Una de les joietes que van interpretar va ser ser aquest “80 veces” de Rozalén, sense desmerèixer aquesta bonica versió de la nadala “El noi de la mare”.

Nize i Maribel

Nize i Maribel són neboda i tia, i també es van quedar a semifinals. Una eliminació un tant injusta sobretot si ens fixem en l’actuació de la semifinal. Música tradicional d’aquesta parella que captiva l’atenció des de la primera nota. Per cert! Nize també té el seu canal de YouTube.

Bonus Track

No podíem deixar per alt l’aparició al programa d’alguns habituals de Tresdeu. Grups valencians van estar representats al programa, com per exemple Cactus (Samantha), Suquet de Rap, Borriana Big Band i el raper Alfons.

I també volíem deixar-vos l’actuació més WTF del programa. Paula i Raúl ens mostraren la suggeridora cançó “Los Hermanos Pinzones”. I no deixeu l’article sense fer una ullada a Antonio José i Gabriel José, els Andy y Lucas valencians.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €