Les últimes novetats de l’escena de música urbana, de les urbs als pobles

El terme música urbana engloba diversos gèneres musicals. Normalment associat a grans ciutats, però més concretament als seues suburbis. Artistes d’orígens obrers que troben en la música una via d’escapament per plasmar les seues inquietuds. Però no sols a les grans urbs trobem aquest tipus de música, també a pobles més menuts comencen a brollar aquests estils. Fem un repàs de les últimes novetats acompanyades de videoclips d’ambdós exemples.

J. Dean – Clark Kent

J. Dean (Javi García) és un jove que viu a València. Forma part del col·lectiu Ethos Fam amb Zeus, Lola Pop i Nacho de la Rosa. “Clark Kent” és l’últim treball d’Ethos Fam però si passeu pel seu canal de YouTube podreu veure un fum de videoclips i escoltar cançons. J. Dean és a més fotògraf i realitzador audiovisual i ha escrit, dirigit i editat aquest videoclip. També ha treballat en un dels últimes treballs de Pupil·les. A més, ha cofundat la productora 55 Milímetros amb la qual graven multitud de peces audiovisuals.

 

JLeva – Me dejo llevar

JLeva és el nom de guerra de Jorge Leva, un actor i músic alcoià que viu a Madrid des de fa ja uns anys. Ha treballat en televisió, cinema, teatre, publicitat… i aquest últim any s’ha bolcat en la música. Ha publicat 5 videoclips en 2018, tots disponibles a YouTube sent “Me dejo llevar” l’últim. Tal i com diu ell mateix té un especial interés pel trap urbà en castellà. Els seus vídeos estan tenint una excel·lent acollida i ja acumulen vora 200.000 reproduccions.

Negossiet Studio – Fair Play

De les grans urbs de València i Madrid a Pego (Marina Alta). Des d’allí Negossiet Studio està preparant la nova mixtape anomenada Fair play. Fa poc han estrenat un curtmetratge amb el mateix títol, per presentar al nou component del col·lectiu Ayoub AA. Fa uns mesos vam tindre oportunitat de conèixer-los millor a través d’una entrevista. Vos deixem l’últim videoclip del col·lectiu: “Kryptonita” de Btmvn.

Purple Clouds – Volar

I no deixem la Marina, on ha sorgit un nou projecte anomenat Purple Clouds. El conformen Krou (a qui ja vam entrevistar) i Jaume Vlü i han estrenat fa relativament poc “Volar”. Es tracta del primer single de la mixtape que trauran pròximament anomenada Cloudy days. En estiu Jaume Vlü va traure el tema “Sin ti” que també ha tingut molt bona acollida.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €