Els videoclips valencians més vistos del 2018

Encetem any nou i és hora de parlar de videoclips. Però no amb una recopilació de les últimes novetats com fem de costum. Hui és moment de repassar els videoclips valencians més vistos de YouTube durant l’any passat. A Tresdeu acostumem a portar-vos videoclips valencians més undergound però hui toca tot el contrari. Gràcies a la nostra playlist de videoclips valencians al YouTube, la qual actualitzem gairebé cada dia, et portem aquesta llista.

Els artistes valencians que predominen són clarament els alacantins Kidd Keo, Nach i Daviles de Novelda. Junt a Nyno Vargas són els artistes valencians més reeixits a YouTube. També tenim dos videoclips amb la col·laboració d’artistes valencians i finalment Auxili amb una peça que frega el milió de reproduccions.

1. Kidd Keo Ft. Aleman – Touchdown


Amb més de 54 milions de visualitzacions podem dir que Kidd Keo és l’artista valencià més internacional. 2018 ha sigut un any molt prolífic del traper i el seu videoclip més vist ha estat aquest de la cançó “Touchdown”. 11 videoclips al llarg de l’any passat i el menys vist té 3 milions. Deixant de banda les polèmiques que l’envolten no podem negar el seu èxit a la xarxa.

2. Daviles de Novelda x Pyllo Cortés – Por volverme a ver

Ritmes llatins amb influència flamenca és la carta de presentació de Daviles de Novelda. El noveldenc mescla rap i reggaeton en unes lletres molt centrades en l’amor i amb moltes referències a la cultura gitana i a Déu, ja que son pare és Pastor. “Por volverme a ver” amb Pyllo Cortés acumula més de 20 milions de visualitzacions.

3. Nyno Vargas Ft. Justin Quiles – Donde estás

Precisament, Daviles de Novelda consdera a Nyno Vargas com un dels seus referents . Des de Burjassot, el seu rap-flamenc ha evolucionat picant l’ull a altres gèneres com el reggateon i el trap. “Donde estás” és el seu videoclip més vist de 2018 amb quasi 6 milions de reproduccions. El setembre va llançar el disc Dicen de mi amb el qual reinterpreta els sons urbans amb tocs flamencs. Els mitjans l’etiqueten com “el raper gitano.

4. Nach – Grande

Un dels rapers amb de llengua hispana més importants del món. Eix és Nach. 2018 ha sigut l’any del llançament d’Almanauta el seu nou disc. Ens ha deixat 4 videoclips, i aquest “Grande” és el més vist amb 5,7 milions de visualitacions. També caldria destacar la seua col·laboració amb Residente per al videoclip “Rap Bruto” que porta de moment 18 milions.

5. Diversos artistes – Los Borbones son unos Ladrones

El videoclip tret en solidaritat amb els músics i artistes reprimits per la justícia també va comptar amb col·laboració valenciana. Machete en Boca, La Raíz, Los Chikos del Maíz i Zoo entre mols altres artistes col·laboraren en aquest videoclip enregistrat a la presó Model de Barcelona. Ja té 3,9 milions de reproduccions.

6. Boikot  ft. Aspencat, Zoo, Los Chikos del Maíz y Pablo de La Raíz – Hablarán las Calles

Fa poques dates els Boikot han fet una sèrie de fitxatges valencians per reforçar la banda. Però fa uns mesos ja miraven cap al País Valencià a l’hora de traure aquest senzill acompanyat de videoclip. “Hablarán las calles” és un al·legat contra les altes esferes que ja compta amb 3,7 milions de visites. Amb Aspencat, Zoo, los Chikos del Maíz i Pablo de La Raíz.

7. Auxili – Hui la liem

“Hui la liem” d’Auxili entra en la llista com el videoclip valencià i en valencià més vist de 2018. Els d’Ontinyent llançaren aquest senzill per a presentar el seu nou disc Tresors i ja suma 879 mil reproduccions. No oblideu que aquesta llista pot variar perquè les reproduccions continuen comptant. Ací teniu l’enllaç de la playlist de YouTube.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €