Enllestit el Festival de l’horta Turia’19, on agricultura i música es donen la mà

L'horta TuriaDesprés d’esgotar les entrades en les seues anteriors edicions, Cerveza Turia presenta per tercer any consecutiu el Festival de l’horta Turia, ampliant el seu cartell musical obrint-se a l’escena internacional.

El Festival va nàixer amb l’objectiu d’apropar l’horta de València a la ciutadania i retre homenatge a als agricultors. El seu treball permet que continuem gaudint del nostre patrimoni natural.

En aquesta nova edició Cervesa Túria donarà el 20% de la venda d’entrades al projecte Esperant l’aigua de la Fundació Assut. Es tracta d’un col·lectiu que s’encarrega de recopilar i divulgar material audiovisual relacionat amb el paisatge de l’horta, les històries de la seva gent i els seus costums.

El Festival de l’horta Túria se celebrarà el 14 d’abril, al mateix lloc que l’any passat, la Masia de Sant Antoni de Benifaió; un ampli espai de 42.000 m² envoltat de camps de taronges i caquis. Un emplaçament que servirà de nou com a escenari per a una jornada de música, gastronomia, disseny i divulgació d’iniciatives relacionades amb l’horta de València.

Continguts

Un dels atractius diferencials del Festival de l’horta Turia és la venda directa de productes acabats de collir pels agricultors, que a més es podran degustar al moment gràcies a un servei de graella. Aquest consum directe de productes de proximitat i temporada s’ha convertit en un dels moments més esperats del festival, a més del menjar popular que s’elabora al migdia per als assistents.

L'horta Turia

Paral·lelament, l’oferta del festival es completa amb un ampli programa d’activitats. Hi haurà un espai expositiu comissariat per la galeria especialitzada en il·lustració Pepita Lumier on es podran contemplar projectes artístics inspirats en l’horta realitzats per artistes de la galeria valenciana.

També es desenvoluparan tallers d’artesania i se celebraran diverses microxerrades a l’àgora del festival sota el títol Converses de l’horta. Enric Navarro, fundador de Terra i Xufa i presentador del programa Terra Viva a À Punt, serà l’encarregat de coordinar aquests debats, amb els quals pretén posar en comú els reptes de futur d’aquest sector.

Música

L’apartat musical s’amplia en aquesta edició a sis grups. Encapçala el cartell Novedades Carminha, amb meteòrica trajectòria en l’escena independent estatal que ha culminat amb el seu cinquè àlbum d’estudi, Ultraligero (Ernie Records, 2019), que es presentarà en primícia al Festival de l’horta Túria.


Una altra de les novetats d’aquest any és l’obertura a l’escena musical internacional. Amb la inclusió de Lewis OfMan, projecte d’electro-pop colorista amb reminiscències a la música disco italiana dels anys 70.

The Parrots, una de les bandes de garatge rock amb més projecció internacional, també visitarà el festival amb un nou single sota el braç, Cigarette Burns, avantsala del que serà el seu segon LP.

Per la seua banda, el pop sintètic del trio femení Cariño aportarà l’ingredient més naïf al festival amb els seus iròniques i alegres cròniques de la vida juvenil a la gran ciutat.

Els Jóvens ha estat sense dubte un dels grups revelació valencians de 2018. La banda de Sant Vicent del Raspeig ha acumulat diversos premis amb el seu primer àlbum. S’enquadren dins d’un estil que han batejat com a ‘rondalla pop’. Música d’arrels valencianes cantada amb esperit fresc i contemporani. Què millor lloc per gaudir d’aquest singular projecte que el cor de l’horta valenciana.

A més, Cero en Conducta, un joveníssim col·lectiu que pren prestat el títol de la mítica pel·lícula de Jean Vigo. Agitaran els espais entre concerts amb interessants propostes d’art, música i cinema.

Finalment, les dj del col·lectiu feminista Hits With Tits tancaran la jornada. Ho faran amb una sessió centrada en la música de grups integrats per dones.

Sobre l’horta

L'Horta TuriaL’horta de València és un dels pocs espais agrícoles d’Europa que envolten a una gran ciutat i proveeixen de productes de temporada a milers de persones, tant a nivell local com internacional. Des de fa algun temps, les iniciatives en favor de la seua preservació i potenciació comencen a generalitzar-se. Cada vegada hi ha un major interès per un dels territoris que més i millor defineixen la identitat cultural valenciana.

Sobre Cerveza Turia

Cerveza Turia segueix la seua aposta per promoure la cultura a València. També destaca per rescatar la tradició des d’un punt de vista contemporani. L’esdeveniment se suma a altres iniciatives com Ultramarinos Túria, una aposta pel petit comerç de barri; Turia Gastro-Urbana, una cita per descobrir menús gastronòmics amb productes de l’horta elaborats en els millors fogons de la ciutat; o De tapes con Túria, una ruta per recórrer València i assaborir creatives tapes maridades amb Túria.

Horari

  • Els Jóvens 13:30h
  • Lewis OfMan 16h
  • Cariño 17:20h
  • The Parrots 18:40h
  • Novedades Carminha 20h
  • Cero en Conducta
  • Hits With Tits

Entrades

L’entrada té un preu de 15 € amb una consumició de cervesa Turia inclosa. El 20% de la venda d’entrades serà destinat al projecte ‘Esperant l’aigua’ de l’horta de la Fundació Assut. Les entrades es podran adquirir a través del web del festival.

L'Horta Turia

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €