Discos

Feliu Ventura, Júlia, El Diluvi i més s’inspiren amb l’obra d’Antoni Miró

Daniel Monfort | 15 Febrer 2019

Els vasos comunicants entre les diverses arts són infinits. Com la xarxa de coves i albencs que saturats d’aigua fan brollar els ullals per fer baixar els nostres barrancs mediterranis. La cançó, tan lligada a la poesia, sempre s’ha inspirat en l’art pictòric. Feliu Ventura ha estat el principal instigador per fer un disc de diversos músics. El joc consistix a que cadascú s’inspire en un quadro d’Antoni Miró (Alcoi 1944) i posar-li música i lletra. D’este exercici ha eixit Antoni Miró, pintura musicada.

És curiós observar com cada artista o grup ha escollit l’obra de Miró que més s’adapta al seu propi cosmos. En l’obra de Miró hi ha a triar, crítica, amor, però tot molt valencianament, amb color i alegria. Així les també alcoianes Júlia, amb el seu pop minimalista de casiotone, ens porten a París amb un quadro d’una bicicleta urbana per damunt de fulles seques. Per la seua part, El Diluvi canta al boom urbanístic o Cesk Freixas al procés. Mireia Vives i Borja Penalba cerquen aires bohemis en una imatge d’una maleta. I Feliu Ventura s’inspira en una mà esquerra oberta cara al cel.

Acompanyen les cançons alguns poemes de l’Isabel Clara-Simó, de Marc Granell i del propi Ovidi Montllor inspirats en l’obra de Miró i recitats per a esta ocasió per Francesc Anyó i Pepa Alòs.

Escolta el disc i contempla les obres

, , , , , ,

Sense comentaris. Sigues el primer.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.