Com serà la Viquipèdia del futur? Col·labora en l’evolució d’Internet

L’organització sense ànim de lucre Amical Wikimedia ha llançat un pla estratègic a quatre anys vista per tal d’imaginar com serà la Viquipèdia i el món del coneixement lliure d’ací a 2024. Per això us conviden a participar d’aquest nou pla estratègic tot responent les preguntes que trobareu als diferents apartats que veureu acolorits a aquest enllaç. El termini per participar és fins el 15 de març, però més que fer una crida a participar Amical Wikimedia, vol que reflexionem sobre l’evolució del coneixement en internet.

Tal i com podeu veure al vídeo, tot açò forma part d’una estratègia global anomenada Wikimedia 2030. Al vídeo podem veure el què s’espera i el que es planteja la gent sobre el futur del coneixement a 10 anys vista, però en este cas a nivell global. La gent imagina una Vikipèdia, inclusiva, paritària, rellevant a nivell local… També la veuen amb un increment de la automatització i tecnologies com reconeixement òptic, veu a text o intel·ligència artificial. La idea de saviesa col·lectiva canviarà de manera massiva. I vosaltres, cap on imagineu que evolucionarà la transmissió de coneixement a Internet?

Amical Wikimedia

Amical estratègia horitzontal.svg
By TownieOwn work, CC BY-SA 4.0, Link

Amical Wikimedia és una organització d’editors de Viquipèdia reconeguda oficialment per la Fundació Wikimedia. L’ens promou principalment la Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure escrita per voluntari. També la resta dels projectes germans mantinguts per la Fundació Wikimedia. L’entitat té com a objectiu que la suma de tot el saber humà estiga disponible lliurement en català. A més, que tot el coneixement sobre la cultura catalana siga accessible per tothom en qualsevol llengua.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €