Fermin Muguruza reacciona en Twitter al ‘Sarri Sarri’ d’Isabel Bonig (PP)

Anit el programa d’À Punt, Assumptes Interns, tenia a Isabel Bonig com a convidada. La presidenta del PP valencià visitava l’espai presentat per Pere Aznar, el qual s’ha proposat entrevistar als candidats a la presidència de la Generalitat dels principals partits. L’entrevista sempre en clau d’humor anava tractant per diferents temes fins que arriben al tema de la música. Pere li comenta que ha trobat per la xarxa que li agrada el rock radical basc. Aleshores li proposa endevinar el grup autor d’algunes cançons representatives d’aquell moviment entre les quals es troba “Sarri Sarri” de Kortatu. La qual per a estupefacció de l’audiència, encerta i a més, s’anima a cantar. Podeu veure ací el fragment.

La indignació de Muguruza

Poques hores després, Fermin Muguruza fundador amb el seu germà de Kortatu no donava crèdit al seu perfil de Twitter. Una política de PP, partit que ha prohibit els seus concerts, partit que ha aconseguit que TVE demanés perdó per entrevistar-lo, ara cantava alegrement “Sarri Sarri”. Una cançó que tal vegada, Bonig no s’ha parat a consultar la seua lletra.

Possiblement la cançó més cèlebre de Kortatu s’inspira en la fugida de la presó de dos presos condemnats per la seua pertinença a ETA. Iñaki Pikabea, “Piti”, i Joseba Sarrionandia, “Sarri”, van fugir amagats a sengles altaveus després d’un concert d’Imanol Larzabal. Més de 20 anys després, l’AVT va promoure un boicot i va acabar denunciant a Fermin per tocar en diversos concerts la cançó.

Isabel Bonig va fer anit una campanya de blanqueig de la seua persona de cara les eleccions. De fet, fins i tot ella mateixa ho reconeix al minut 44:32 de l’entrevista: «Igual me vota més gent!». Al que Pere Aznar li contesta «Sí, però no sé si de la teua». Una incoherència més d’aquesta política que des d’abans del naixement d’À Punt ha criticat la televisió on anit va anar a blanquejar-se la imatge.

Tot és ETA

Serà el propi Pablo Casado conscient del que ha fet la seua candidata valenciana? Sense anar més lluny, Casado anava fa uns dies al bar Koxka d’Altsasu a concedir una entrevista al sempre polèmic Eduardo Inda. Ambdós i l’equip de gravació van entrar al local i van començar a gravar sense cap tipus de permís. Aquest moviment ha sigut titllat de provocador, generador d’odi i electoralista. En resum Casado i el PP van aconseguir traure rèdit polític entre el seu electorat a costa del fantasma d’ETA, i Inda va aconseguir el vídeo per al seu diari.

I sense eixir de València, el passat estiu l’il·lustrador Elías Taño també va viure  va veure com una darrere d’altra ocasió el seu mural es veia sabotejat. Al mural, l’artista se solidaritzava i demanava la llibertat dels joves d’Altsasu a un mur cedit per l’Ajuntament. Això als conservadors nos els va caure molt bé. El PP local va presentar una moció perquè que s’esborrara la frase «Altsasukoak aske!».

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €