Les valencianes que es troben disputant el mundial femení de futbol

El passat 7 de juny es va iniciar a França el Mundial Femení de Futbol a nivell de seleccions nacionals adscrites a la FIFA. Ja és la 8a edició del campionat i encara que no hi posen tots els mitjans els focus com ho fan amb el mundial masculí, almenys es nota que va augmentant la repercussió. La selecció espanyola va debutar el passat dissabte guanyant contra Sud-àfrica. A aquest partit va jugar la portera alacantina Sandra Paños mentre que a la banqueta esperava la seua oportunitat Ivana Andrés, la defensora d’Aielo de Malferit (Vall d’Albaida).

Sandra Paños

Amb 26 anys, nascuda a Alacant, Sandra Paños és la portera titular del FC Barcelona i de la selecció espanyola. Karateka des de molt jove, es va passar al futbol sala, al futbol-7 i finalment va recalar al Sporting Plaza Argel d’Alacant, un dels pocs clubs de futbol on el seu equip principal és el femení. Als 18 anys ja era titular del primer equip i això li va valdre per fitxar pel Llevant UE i poder debutar a la Primera Divisió.

En 5 anys al Llevant no va aconseguir cap títol però sí va aconseguir marcar un gol des del centre del camp. El seu bon fer a la porteria li va valdre per fitxar pel FC Barcelona al 2015, on ha guanyat 2 Copes de la Reina i 4 Copes Catalunya. També va aconseguir una fita històrica amb el Barça, arribant per primer cop un equip de la lliga espanyola a la final de la Lliga de Campions Femenina, encara que van perdre per 3-1 davant el Lió.

En quant a la selecció, Sandra ha passat per totes les categories inferiors, formant part de la selecció absoluta des del 2010. Va formar part de la plantilla al Mundial de 2015 al Canadà com a tercera portera. Encara que no va disputar ni un sol minut, va ser artífex juntament amb les seues companyes d’un comunicat demanant la dimissió del seleccionador Ignacio Quereda (qui portava 27 anys al càrrec) a causa de la mala planificació de la concentració i del viatge fins a Canadà. La queixa va ser escoltada i amb el nou i actual seleccionador Jorge Vilda, Sandra ha format part de les convocatòries i a dia de hui és la portera titular de la selecció.

Ivana Andrés

Amb 24 anys, Ivana Andrés és defensa central del Llevant UE i educadora social nascuda a Aielo de Malferit. Dels inicis al club del seu poble Aielo CF, va passar al DSV Col·legi Alemany (predecessor del València CF Femení) arribant al primer equip el 2009. Amb el València va ser subcampiona de Copa de la Reina al 2015. Tot i ser capitana del València CF va acceptar l’oferta del Llevant UE i va passar a formar part de l’equip granota al 2018 en un ambiciós projecte per competir amb Barcelona i Atlètic de Madrid.

No té cap títol a nivell de clubs, però amb les categories inferiors de la selecció espanyola sí que ho ha aconseguit. Ha sigut dos vegades campiona d’Europa sub-17 (2010, 2011), medalla de bronze al mundial sub-17 (2010) i subcampiona d’Europa sub-19 (2012). A la categoria absoluta va arribar al 2015, i també va ser convocada per al Mundial del Canadà abans esmentat. Malauradament tampoc va disputar cap minut. Estarem atentes al paper de les dos jugadores al mundial.

Podeu consultar tota la informació del Mundial, partits, horaris, equips, jugadores a la web de la FIFA. El canal de televisió GOL emet en obert gairebé tots els partits del Mundial.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €