Botifarra protagonista en el 2n podcast de Fent l’agost

En aquesta segona entrega de ‘Fent l’agost’ de Jordi Company i Tresdeu parlem amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ al seu concert ‘Botifarra a Banda’ a Guadassuar, la Ribera Alta. Recordeu que podeu escoltar esta nova entrega en la vostra plataforma favorita, ja el teniu disponible en iVoox, Spotify o Apple Podcast.

Jordi Company – @company_vidal

‘Fent l’agost’. Poca gent sabrà millor que el socarrat Pep ‘Botifarra’ el significat d’aquesta dita. Bé, d’aquesta, i de totes les dites, refranys i cançonetes del País Valencià. Pep és un emblema per a la nostra llengua, per a la nostra cultura, per a la nostra manera de ser.
Escoltava el dia d’aquest concert a Guadassuar –entre bromes- a dos amics d’uns trenta anys. L’un li deia a l’altre:

-De veritat que no has vist mai al ‘Botifarra’? –preguntava el de la samarreta roja.
-No… l’he sentit nomenar, però no l’he vist mai en directe –responia l’amic amb samarreta blava (els colors de la samarreta, són reals).
-Doncs fins que no l’escoltes hui, no tindràs el ‘carnet de valencià de veritat’ –rematava el primer.

I amigues, amics, això és així. ‘Botifarra’ és una persona fonamental per a entendre el que som com a valencians i valencianes. Difícil serà trobar una persona amb tanta informació al cap com ell. Conec a Pep des de ja fa un bon grapat d’anys i cada vegada que ens assentem, té una nova que contar, una ‘batalleta’, una dita, una cançó…

Havien passat vora quatre anys des de l’última vegada que vaig entrevistar a Pep, però per a ell, no passa el temps: noble, proper i humil des de sempre i per sempre. Pep és un exemple a seguir per qualsevol aspirant a ser bona persona i, per això, ‘de major, vull ser com ell’!

A Guadassuar, Botifarra va omplir una calorosa nit de Sant Roc de rialles, emocions –la banda i la seua rondalla, també ajudaven- i va repartir orgull valencià a tots els allà presents, també al xicot de la camisa blava, el que no l’havia vist mai. Ara ja podrà dir que és ‘valencià de veritat’.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €