Fins prompte ZOO, Auxili, Els Jóvens… Els grups que no estaran el 2020

Encara queden més de 3 mesos perquè acabe l’any 2019 però ja coneixem un bon grapat de grups valencians que no continuaran en actiu el 2020. En alguns casos es tracta d’un rotund adeu, altres d’un “fins prompte”. Té igual si la banda en qüestió no para de penjar cartells de «Tot venut» o pel contrari, li costa traure endavant cada bolo. Els motius són diferents però al cap i a la fi el resultat és el mateix, baixar el teló i aparcar el projecte temporal o definitivament. A continuació fem un repàs de les bandes valencianes que no estaran en actiu el 2020.

ZOO

Panxo, Arnau i companyia van fer, sense dubte, l’anunci més mediàtic. Allà pel més d’abril acudien al plató de La Resistencia, el programa de Movistar a oferir una entrevista. Cap al final de la secció Panxo s’encarregà d’anunciar que a finals d’any Zoo farà un paró per descansar després de 5 anys d’activitat ininterrompuda. Precisament 2019 ha sigut un dels anys més intensos dels de Gandia: gira a Palestina, el Japó… i gairebé tots els grans festivals valencians i de l’estat. La gran gira final passarà per Madrid, València, Santiago de Compostel·la i Barcelona. Barcelona i València ja han exhaurit les entrades.

Ja ho sabeu: al novembre penjarem el micro, els sintes i els instruments, i farem unes vacances durant tot el 2020. Intentarem aprofitar-les per preparar noves cançons, per rebuscar-nos i polir este projecte que ens dona i ens lleva la vida. 4 dates, 4 concerts, 4 grans espais per cridar i ballar juntes.

Auxili

També al mes d’abril, Auxili llançava un comunicat per anunciar l’aturada del 2020. Després de 6 gires consecutives asseguren que continuaran treballant però sense pujar als escenaris i tornar amb més força el 2021. La gira final Retrobar-se al front tindrà un bon número de dates passant per Alacant, Girona, Mallorca, Barcelona… i acabaran a València el 21 de novembre.

Com totes les colles d’amics necessitem distanciar-nos un poc, trobar-nos a faltar.No sols a nosaltres, sinó també a vosaltres i als escenaris. Necessitem parar i baixar d’aquest món, però no patiu, sols serà un moment, sols un segon per respirar. Hem decidit fer una aturada el 2020. Una decisió difícil però molt meditada. No farem concerts, no ens veurem al front, ens quedarem a la rereguarda, però que quede clar, fent noves cançons, pensant noves liades i gaudint de la nostra amistat com sempre. Tornarem més forts i amb tot el nostre gas el 2021.

Els Jóvens

Tal vegada l’adeu més inesperat. Sobretot perquè 2019 s’esperava com l’any de la confirmació dels Jóvens i no el del seu acomiadament. Després d’un intens 2018, on van ser destacats per crítica i públic, i un 2019 ple de dates amb la Intercomarcal Tour, René Macone va ser l’encarregat de fer-nos arribar el comunicat, això sí l’humor que no falte. El 2 de novembre serà l’últim concert dels Jóvens (de moment), al Teatre Calderón d’Alcoi. Ací podeu consultar totes les dates.

Els Jóvens som un grup de música folk de l’Alacantí i el 2 de novembre deixarem de ser-ho. Després d’un any i huit mesos presentant les onze cançons que formen el nostre projecte hem decidit penjar el guitarró i mirar cap a nous horitzons.

Atzembla, Mediterranean Roots, Sva-Ters…

Sí, fem un poc de trampa, els Sva-Ters s’ho van deixar l’any passat. Però el concert final a Alcàsser no es va poder fer per motius meteorològics i a la fi es va celebrar el passat 13 d’abril. O siga que sí, Sva-Ters van baixar el teló en 2019, tal i com ens mostrava Jonatan Penalba al seu Twitter.

Mediterranean Roots és un altre dels grups valencians que ha anunciat el seu adeu. Després de 8 anys, el grup reggae encarava el 2018 una nova etapa amb nou disc, però el passat 11 de juny anunciaven un stop. Encara tindrem oportunitat de veure’ls al Festardor i al Concerts de la Pèrgola de València.

Sentim que estem en un moment on no podem donar a Mediterranean Roots tot el que es mereix i ens agradaria. (…) Tenim la necessitat de créixer de forma individual i donar forma a nous projectes tant personals com musicals. No sabem que passarà en el futur, però després d’aquests concerts Mediterranean Roots com a banda al complet en actiu farà un stop.

Per la seua banda Atzembla també va comunicar que passaven pàgina aquest 2019 després de més de 10 anys d’activitat. Curiosament com Auxili, Mediterrean Roots i Els Jóvens, havien tret un disc el 2018: Instint. El passat 30 d’agost van celebrar un acomiadament al seu poble, Montcada, que recordaran durant anys. Aquesta nit encara és nostra.

Després de més de deu anys als escenaris i altres més des que ens vam ajuntar tots per a formar el grup, ha arribat el moment de passar pàgina. Aquesta moguda que vam muntar quan tan sols teníem quinze anys s’ha anat convertint en el projecte més important de les nostres vides. Però això duu implícit una responsabilitat i un compromís que hui en dia sentim que no podem assolir com abans. Per aquest motiu hem cregut necessari fer una aturada en la nostra activitat com a grup, tant als escenaris com a l’estudi o al local d’assaig. Que siga definitiu o no és una cosa que sols el temps podrà dir.

*Foto de portada: Bernat Almirall

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
15
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €