Resistència, rebel·lia i dignitat, el tour de Zoo per Palestina

El passat dilluns arribava Zoo a Palestina, una aturada en la gira per fer un mini-tour per Nablus, Betlem i Jerusalem. Amb Pallasos en Rebeldía visitaren la 5a edició del Festiclown a Palestina, el festival internacional de clown contra l’ocupació. Una setmana plena d’actuacions amb artistes locals i actes on es van viure moments màgics, plens de música, il·lusió, rialles i esperança entre les xiquetes i xiquets palestines. Al següent vídeo podeu veure Panxo explicant els primers contactes de Zoo a Nablus.

Zoo van desembarcar a Nablus on va intervindre en un acting de Pallasos en Rebeldía i van oferir un concert de l’estil Balcony TV (vídeo de sota) amb artistes locals. Tampoc podien faltar MCs i b-boys palestins. Amb les bases de Zoo, joves palestins van mostrar les seues dots cantant i ballant ritmes urbans.

Després va ser el torn d’anar cap a Hebron i Betlem. A Betlem, els Zoo amb Pallasos en Relbedía van fer un passacarrer pel camp de refugiats d’Aida i un concert. Ací podeu veure l’àlbum on es pot dir que els Zoo gaudiren com autèntica xicalla. Finalment, ahir diumenge van haver d’acomiadar-se amb un concert a Jerusalem. Però el Festiclown continuarà fins el 30 de setembre a Palestina repartint esperança i i·lusió.

Festiclown

El Festiclown porta 20 anys d’activitat, recorrent fins 5 països en 3 continents. Des de 1999 quan Iván Prada va materialitzar aquest Festival Internacional de Clown referent del circ compromés. Un festival viu i nómada que porta somriures, rebel·lia i esperança a diferents punts del planeta.

Els Festiclown és humor solidari, una escola que ensenya i aprén, i una manera de ser i entendre el món. Ha passat per Galícia, Astúries, Madrid, Catalunya, Rio de Janeiro, Bogotà, Wirikuta, Santa Catarina, Rio Grande do Sul, Kariris Xoco i Palestina. A Palestina ja va per la 5a edició, el primer festival de circ del món àrab. Més de 500 artistes han passat i uns 2.000 s’han format amb el projecte. Els últims, Zoo.

*Foto de portada d’Hugo Fernández

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €