Notícies

Miss Tagless s’obri a l’Aixeta, però de què es tracta?

Redacció | 26 setembre 2019

Ja porta quasi un any de funcionament però si no coneixies l’Aixeta, nosaltres t’ho presentem. El passat desembre de 2018 naixia aquest projecte de micromecenatge continu creat per Liz Castro. Però segurament això de “micromecenatge continu” us sonarà un poc marcià, res de què preocupar-vos, és molt senzill. L’Aixeta és una plataforma que connecta creadors i creadores de contingut amb el seu públic. A través de L’Aixeta, els creadors posen els seus continguts i els comparteixen amb els i les mecenes que aporten mensualment unes xicotetes ajudes econòmiques. Per exemple, la youtuber valenciana Miss Tagless, és una de les últimes creadores de contingut que s’ha sumat a la plataforma. Ací ens ho explica.

En el seu cas Miss Tagless utilitzarà la plataforma per publicar contingut amb més freqüència i abans que siga publicat a cap altra xarxa. Si t’agraden les seues creacions pots col·laborar amb ella, simplement t’has de subscriure i triar la teua aportació mensual d’1, 2, 3 euros o fer una aportació puntual o mensual per la quantitat que vulgues. Depenent de la teua aportació tindràs accés a les recompenses associades i a les publicacions que requereixen subscripció.

L’Aixeta

A l’Aixeta trobem molts creadors i creadores que posen a disposició el contingut que generen. Contes, música, poesies, pensaments, fotografies, il·lustracions, artesania, arts visuals, activisme, teatre, guions, arts escèniques, ciència, tecnologia, gastronomia, periodisme… La iniciativa va nàixer per donar una alternativa a l’escàs finançament a la creació (tant públic com privat) de la cultura. Inspirada en la plataforma americana Patreon, permet a creadores i creadors obtenir uns ingressos econòmics que els ajuden a seguir creant i, conseqüentment, a aconseguir més mecenes i més ingressos.

A diferència d’altres plataformes com Verkami, que tenen un import, objectiu i data per assolir-se, l’Aixeta està pensada perquè els mecenes donen suport continu. Una mena de subscripció que consolida la relació entre creador/a i el seu públic i a més facilita la interactivitat i la comunicació.

L’associació l’Aixeta , és una associació sense ànim de lucre, que de fet, té el seu propi canal a L’Aixeta amb subscriptors que fan aportacions. L’equip que gestiona el projecte és femení i l’integren Liz Castro, Mireia Domènech i Elena Fonts.

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Les sèries TOP del 2019 per Miss Tagless | Tresdeu.com - 26 març 2020

    […] va editar abans del confinament i va publicar el passat dia 16  a la plataforma de micromecenatge l’Aixeta. Tal i com explica a la introducció del vídeo, Miss Tagless té una tradició cada any de […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.