Comença a Alcoi l’edició més verda del Moniàtic

Enguany el color predominant del festival de música independent Moniàtic serà el verd amb lemes com «La selva no està en venda». El col·lectiu Moniàtic ha volgut reivindicar la crisi climàtica i les seues conseqüències com l’especulació del sòl, augment de la contaminació, l’acceleració del canvi climàtic i de l’escalfament global. Tampoc sense perdre de vista la pèrdua de biodiversitat i de les comunitats indígenes que poblen els hàbitats naturals.

L’onzena edició Moniàtic se celebrarà a distints espais de la ciutat d’Alcoi a partir de dijous 26 i fins el dissabte 28. En aquesta onzena edició es comptarà amb concerts gratuïts d’artistes locals com Marco Pompero, Batoi, Orka i Maria o d’altres amb forta presència alcoiana com Llum. Completen el cartell artistes com Marco Pompero, Amazonians, Donallop, Calivvla, la Trocamba Matanusca i Lioness Sisters.

Programació Moniàtic

Moniàtic 2019DIJOUS 26

El dijous 26 de setembre se celebrarà a l’Ateneu Cultural El Panical (c/ Forn del Vidre) el concert d’Orka i Maria, aportant-nos música intimista i vivencial. Començarà a les 20:30 i hi haurà possibilitat de pegar un mosset a més de prendre un refresc o una bona cervesa artesana.

DIVENDRES 27

El divendres el Moniàtic es traslladarà al mític pub L’Escenari (c/ La Concòrdia, 2) on es podrà gaudir de l’actuació de Negro. Aquest virtuós de la guitarra que omplirà L’Escenari de loops amb música experimental, a partir de les 22:30 i no a les 20:00 com figura al cartell.

DISSABTE 28

Miniàtic

El dissabte el Moniàtic tira la casa per la finestra, enguany començant al migdia amb el Miniàtic, pensat per als més menuts i perquè puguen gaudir de bona música en directe. A partir de les 12 h actuarà, al solar del carrer Sant Rafael, el grup musical Llum, interpretant les cançons de Marieta Ganduleta. Composicions amb elements musicals que poden fer recordar a grans clàssics de la música com Roy Orbison, Tom Waits, Johnny Cash o fins i tot alguns més actuals, com Jon Spencer.

MOSTRA D’IL·LUSTRACIÓ, ART I DISSENY

El Moniàtic comptarà amb un espai perquè autores i autors puguen exposar les seues il·lustracions i altres materials de disseny. L’espai estarà habilitat a la zona dels concerts a partir del migdia.

L’HORA DEL VERMUT

Al solar del Panical (c/ Forn del Vidre) se celebrarà una punxada per anar escalfant motors a càrrec de DJ Rock&Roll Planet Revolution, punxant amb vinil i oferint-nos una sessió divertida per a arrancar la jornada amb força.

CONCERTS

A les 17:00 començarà a sonar la música al carrer Sant Rafael on actuaran fins a 7 grups. Donallop, un duet mallorquí que barreja el pop minimalista amb elements dels sons electrònics més actual. Els valencians Calivvla, amb una proposta pop amb reminiscències als anys 80. L’alcoià Marco Pompero, presentant el seu últim disc L’Art és sexual, música folk amb tints mediterranis. Batoi, una nova formació punk integrada per veterans músics alcoians. Les xiques d’Amazonians amb ritmes reggae roots i molta energia. Des de la Vall d’Albaida, la Trocamba Matanusca, amb una barreja de músiques gypsy, klezmer, swing i un directe on no podràs parar de ballar les seues melodies. I les Lioness Sisters, Maca y Ale ens delectaran amb una sessió de música ben bailonga i divertida, amb cúmbia, funk, hip-hop, reggae o afro.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €