Gandia obri la tardor del Circuit Sonora amb concerts gratuïts

Les formacions valencianes Novembre Elèctric i Fru Katinka i la solista catalana PAVVLA actuaran aquest dissabte, 19 d’octubre, en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia amb entrada gratuïta. Els concerts s’emmarquen en la programació del circuit Sonora de la música valenciana, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i protagonitzat pels guanyadors i finalistes dels I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. Les cosines estan segures d’anar, t’apuntes?

Novembre Elèctric

Novembre Elèctric Sonora Gandia

Novembre Elèctric

Novembre Elèctric és el projecte de l’algemesinenc Yeray Calvo amb la companyia de quatre amics residents a Madrid. El grup va debutar a principis del 2014 amb el disc Intacte (Mésdemil), amb deu cançons que van destacar per les melodies de pop delicat, la manera profunda de compondre i les textures sonores. L’àlbum Tremole (Mésdemil, 2016) va servir per explorar la seua vessant més acústica en companyia del poeta Hèctor Serra.

La banda de Yeray Calvo presentarà els temes de Quart minvant.

Finalment, Quart minvant (Primavera d’hivern) va veure la llum en abril de 2018 amb els temes més elèctrics i vitals de la seua carrera. Aquest últim treball va ser guardonat com a Millor Disc i Millor Disseny en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. També cal destacar que el quintet ha actuat amb Izal als Concerts de Vivers de València davant més de 5.000 persones i ha compartit escenari amb Luna, la mítica banda de Nova York, a la Marina de València. L’actuació de Novembre Elèctric a Gandia començarà a les 13:00 hores.

PAVVULA

PAVVLA Sonora Gandia

PAVVLA

Per la vesprada, a partir de les 19:00 hores, el públic podrà gaudir de la proposta musical de PAVVLA, nom artístic de la cantant i actriu Paula Jornet. L’artista catalana va estudiar composició a l’escola BIMM de Brighton i poc després va començar a tocar en pubs britànics. Així mateix, pujava cançons a la xarxa, canal on va ser descoberta per Luup Records. Aquest segell va publicar el seus primers singles, “Young” i “Skin”, i també el seu primer llarga durada, Creatures (2016), un compendi de folk, pop i electrònica.

La cantant catalana està acabant la gira Secretly hoping you catch me looking.

El seu segon treball, Secretly Hoping You Catch Me Looking va veure la llum a finals del 2018. En les seues cançons, la vocalista manifesta una nova personalitat, amb la provocació per bandera i una actitud molt més gamberra. D’aquesta manera, es desfà per complet de l’actitud naïve i innocent del seu debut. La seua actuació a la capital de la Safor serà una de les últimes de l’actual gira.

Fru Katinka

Fru Katinka Sonora Gandia

Fru Katinka

Finalment, Fru Katinka tancarà aquest espectacle del circuit Sonora a partir de les 20:00 hores. El duet format per Marta Domingo i Álex Vidal configura una proposta interdisciplinar on la música, l’estètica i el concepte tenen quasi el mateix pes. Parteixen d’una essència pop, però beuen de multitud de gèneres i viuen en un món d’avantguarda sonora que va del R&B a la new wave passant pel trap i el dancehall.

Islas és l’últim treball del duet format per Marta Domingo i Álex Vidal.

Als seus concerts transcendeixen el concepte de banda per a oferir un show-performance on conflueixen el ball, els efectes visuals i la interpretació. Tot això amb l’objectiu de transmetre un univers post-pop molt personal que fusiona influències nòrdiques i mediterrànies. Les seues cançons es poden escoltar en els discos Fru Katinka (2018) i Islas (2019). Fru Katinka va ser nominada com artista revelació en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana.

Circuit Sonora

El circuit musical Sonora naix amb la voluntat de crear una plataforma estable perquè els intèrprets valencians puguen mostrar el seu treball arreu del territori. Aquesta tardor podrem gaudir també dels concerts de Dani Miquel el 31 d’octubre a Altea. A Castelló, dins de la programació del Trovam, tindrem el 8 de novembre Pau Alabajos amb la Banda Municipal de Castelló i el 9 de novembre, Feliu Ventura. El 29 de novembre serà el torn de Carles Pastor i L’Eix Radical (Júlia i Clara Andrés) a l’Alcúdia.

D’aquesta manera, l’IVC pretén desestacionalitzar la temporada de concerts més enllà dels mesos d’estiu i fomentar la professionalització del sector musical propi. Sonora es desenvoluparà entre octubre de 2019 i febrer de 2020 amb 16 concerts de 27 artistes en 15 localitats diferents. Consulta ací la programació completa.

Sonora Gandia

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
15
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €