42 bandes valencianes candidates al ‘Girando por salas’

Girando Por Salas és un circuit de concerts que ja prepara la seua 10a convocatòria. Mitjançant un sistema de votacions, el GPS seleccionarà 26 bandes i solistes emergents. Amb aquestes s’establirà una gira amb un mínim de 6 concerts fora de la comunitat autònoma de residència. Ahir es van confirmar 564 artistes emergents dels 699 inscrits, i a partir de hui s’obri la votació popular fins el dimarts 22 d’octubre a les 18:00. Per participar en aquesta votació podeu entrar al web de Girando Por Salas i, previ registre, votar per les vostres opcions preferides a la pestanya “Bandes”. Al vídeo podeu veure les bandes escollides la passada edició amb valencians com La Plata o Esjava.

42 solistes i bandes valencianes

De les més de 500 bandes presentades, 42 son valencianes, així que si penseu que mereixen viatjar més enllà del País Valencià a mostrar el seu art no dubteu i doneu-los el vostre vot. També podeu fer una ullada a les candidatures d’altres comunitats per si voleu que alguna d’aquestes bandes vinga cap al País Valencià. Les bandes i solistes valencianes que es presenten, ordenades alfabèticament són:

Aliya and the New Andalus, Ana Zomeño, Badlands, Cactus, Diagnóstico Binario, El Kamión de la Basura, El Sombrero de Color, Frida, Futuro Terror, Ghost Transmission, Gimnástica, Giuliano Parisi, Huracán Romántica, Ingresó Cadáver, Javier Baeza, Johnny B Zero, Júlia, L’Emperador, L’Home Brut, Los Invaders, Machete en Boca, Mantequilla Voladora, Mr. Perfumme, Nacho Casado, Ñekü, Nomembers, Novio Caballo, Olivia, PeepShow, Prozak Soup, RADIOZ, Rickho, Road Volta, Samuel Reina, Sandra Bernardo, Santero y los Muchachos, Sienna, Sierra Leona, Six To Fix, Tardor, Tercer Sol i Vera Green.

Bases Girando por Salas

Els 20 grups o solistes més votats pel públic tindran un vot extra, a més dels 8 que pot donar-li el jurat. Si es detecta votació fraudulenta d’un grup (robots, e-mails falsos, etc.), es restaran els vots falsos del total dels obtinguts. Els grups seleccionats es faran públics el 29 d’octubre. Per altra banda, les sales també poden optar a acollir grups del GPS10 i poden inscriure’s des de ja fins a les 18:00h del dilluns 21 d’octubre.

L’objectiu de GPS és donar suport a artistes emergents de tots els estils, tant solistes com bandes, oferint ajudes per a la celebració de concerts dins d’un circuit de sales d’àmbit estatal com a foment de l’expressió més viva de la música popular. Aquests concerts es realitzaran fora de la Comunitat Autònoma de residència de cada artista o a un mínim de 300 km dins de la mateixa. Amb això es vol potenciar els nous talents musicals i la seua difusió més enllà del seu àmbit d’influència natural. Així s’incentivarà la professionalització dels mateixos. Així mateix, els artistes rebran un ajut per a la producció i promoció discogràfica dels seus treballs potenciant la producció discogràfica. També es tractarà de donar estabilitat al circuit de sales de música en directe. Us deixem una playlist amb les bandes de la 9a edició de Girando Por Salas.

Se seleccionaran 26 artistes d’entre totes aquelles sol·licituds rebudes. A partir d’ací s’elaborarà un calendari en coordinació amb les sales i els artistes seleccionats amb un mínim de sis concerts per a cada artista. Els concerts tindran lloc entre els mesos de novembre de 2019 a abril de 2020 amb les condicions geogràfiques abans esmentades.

Girando Por Salas és una iniciativa de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM). Aquesta es entitat col·laboradora la Federació Coordinadora del Circuit de Músiques Populars (FCMP).

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €