El nou camí de Mireia Vives i Borja Penalba s’inicia a La Mutant

Aquest dijous 14 de novembre La Mutant acull el concert de presentació del nou disc de Mireia Vives i Borja Penalba. Cançons de fer camí és un disc que fa un viatge pels camins que junts han trepitjat al llarg dels últims 5 anys. És un extens àlbum de 19 cançons que s’ha fet realitat gràcies a una campanya de Verkami que va superar totes les expectatives. Tal ha sigut l’expectació alçada que hi haurà doble sessió de concert de presentació, a les 20:00 i a les 22:30. Hem parlat amb Mireia i Borja perquè ens conten un poc com serà la vetlada de dijous.

Mireia Vives i Borja Penalba

La gent que vaja a veure el concert de presentació del nou disc de Mireia i Borja es trobarà amb un viatge emocional. Un viatge d’una hora i tres quarts aproximadament a través dels versos de poetes, poetesses, versions i cançons pròpies de la parella de músics. Un univers poètic en el qual trobem noms com Montserrat Roig, Joanjo Garcia, Maria Mercè Marçal, David Caño, Salvat-Papasseit, Roc Casagran, Bob Dylan o Leonard Cohen. A més de Mireia i Borja, també hi estaran presents Sergi Carós al baix i les veus i la multiinstrumentista Marta Margaix, al violí, acordió, teclat, percussió…

Cançons de fer camí ix en el moment clau. Ha caigut en l’època on destaquen totes eixes emocions que hi ha paleses al disc. A més, en un moment on tothom fa singles, i nosaltres un disc amb 19 cançons, perquè som així de guais.

Segons ens conta Mireia «la idea és dibuixar un camí a través dels sentiments, de les llums, de les imatges que es projectarn al ciclorama. La idea és fer un viatge d’alts i baixos, com la vida mateixa. Estem esperant a tot el món per poder ensenyar la criatura.»

Mireia Vives i Borja Penalba

Per la seua banda, Borja incideix en que el concert serà molt dinàmic  «perquè serà llarg, presentem un disc de 19 cançons, encara que en principi tocarem 17 de les 19. Farem també algun mix, barrejant una cançó dins d’una altra. També hi haurà alguna sorpresa amb cançons que no estan en el disc. I el discurs serà breu, el mínim possible, amb les paraules justes, buscades perquè facen de pegament.» Borja també insisteix en la idea de transmetre tota la bogeria del disc a l’espectacle que segons ens conta contindrà dos clímaxs. «És un repte, transmetre tota aquesta bogeria en un espectacle. Des de l’alegria a la tristesa, la ràbia, l’anhel de llibertat, follar… és un camí emocional.»

Hi ha una cançó molt bonica del disc que segurament Jordi Cuixart i Txell Bonet se la posaran a sa casa perquè el seu fill es diu Camí.

També destaquen el moment que ha eixit el disc: «Cançons de fer camí ix en el moment clau. Ha caigut en l’època on destaquen totes eixes emocions que hi ha paleses al disc. A més, en un moment on tothom fa singles, i nosaltres un disc amb 19 cançons, perquè som així de guais». Finalment han volgut recordar-se’n de l’activista pres Jordi Cuixart:  «Hi ha una cançó molt bonica del disc que segurament Jordi Cuixart i Txell se la posaran a sa casa perquè el seu fill es diu Camí.

Cançons de fer camí

Escolta el disc i anima’t a acudir al concert de presentació del proper dijous, en doble sessió. Entrades disponibles fent clic ací. També presentaran el disc a Barcelona el proper 21 de novembre, també en doble sessió i podeu trobar les entrades amb aquest enllaç.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €