Arriba la Fallera Calavera 3! Ara amb regne propi i tauler

La Fallera Calavera 3 arriba a les botigues hui 9 de desembre. Es tracta d’una nova i ambiciosa expansió del joc de cartes La Fallera Calavera que inclou 55 cartes inèdites i, per primera vegada a la sèrie, un tauler. En La Fallera Calavera 3, subtitulada “Més enllà de la paella”, La Fallera Calavera s’ha autoproclamat reina i és una tirana. En el Regne de La Fallera Calavera, la zombi va passejant-se pels seus dominis i obliga els seus esclaus a alimentar-la. Però la morta ja no es conforma només amb paella: ara també vol els menjars típics de cada zona! Si tu també vols provar les novetats del joc, participa en el sorteig que tenim al nostre Instagram.

El tauler, la nova mecànica de La Fallera Calavera

El tauler representa el mapa del Regne de la Fallera Calavera (una versió del territori valencià) sobre el qual els jugadors podran desplaçar un peó de la Fallera. El Regne està dividit en 5 caselles, anomenades terretes. En funció de la terreta on es trobe la morta, ella demanarà els menjars típics d’una o altra zona i activarà efectes especials i bonificacions d’algunes cartes. Voldrà figatells i coques de dacsa? O potser demanarà ximos i llagostí de Vinaròs? A més, cada moviment que facen els jugadors implicarà agafar una carta del tauler. Hi haurà més capacitat de tria i menys atzar en esta versió renovada del joc.

55 cartes totalment inèdites

Entre les novetats d’esta expansió destaquen les 55 cartes inèdites. Es recuperen personatges de cançons populars com Amparito la filla del mestre, Ramonet o la Xata Merenguera, però en versió d’ultratomba. També un tren mític com la Panderola, l’estimada figura de la Geperudeta o fins i tot expressions populars com “A fer la mà!” tenen carta pròpia.

La Fallera Calavera 3

Un joc que ha fet furor entre els valencians… i ha canviat la vida del seu autor

La Fallera Calavera és obra del denier Enric Aguilar. El 2014 Aguilar va publicar el joc original, desenvolupat com a projecte personal gràcies al micromecenatge i editat exclusivament en valencià. En “La Fallera Calavera” una fallera zombi morta en una mascletà torna a la vida per venjar la seua mort i només hi ha una manera de calmar-la: cuinar-li una autèntica paella valenciana. A poc a poc, gràcies al boca-orella i a la singularitat de la proposta “La Fallera Calavera” comença a acumular èxits. L’editorial Sembra Llibres proposa a Enric Aguilar escriure una novel·la breu basada en el joc de cartes. El llibre es publica en 2015 i, mig any després, arriba la segona part del joc: “La Fallera Calavera 2: els ingredients de la discòrdia”.

El resultat de tot això: quasi 100 tornejos organitzats en 2019, 34.000 unitats venudes del joc bàsic (el joc més venut en valencià i un dels jocs espanyols més venuts), 12 edicions de la novel·la, 6 edicions de La Fallera Calavera 2, una falla sobre el joc en Benicarló…

Finalment, en 2017 Enric Aguilar abandona la seua feina en el sector audiovisual i crea la seua pròpia editorial de jocs, Zombi Paella, S.L., per dedicar-se en exclusiva al món dels jocs de taula. Després de publicar en 2018, “Alakazum! Bruixes i tradicions”, l’editorial es planteja continuar comercialitzant jocs d’Enric Aguilar i també d’altres autors.

La Fallera Calavera 3

Enric Aguilar

La Fallera Calavera 3: Més enllà de la paella

  • La Fallera Calavera 3PVP: 19,95€
  • Autor: Enric Aguilar
  • Il·lustracions: Esther Méndez
  • Contingut: 1 tauler amb 2 cares, 55 cartes, 1 peó, reglament amb dubtes resolts. Caixa més gran per a guardar les 3 versions del joc.
  • Data de llançament: 9 de desembre de 2019
  • Idioma: valencià
  • Presentació oficial: 9 de desembre a les 19h en FNAC València
  • Més informació: www.zombipaella.com (info@zombipaella.com)

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €