La Fallera Calavera supera el Verkami en menys de 24h

La Fallera Calavera els ingredients de la discordia

Febrer de 2014. Arriba a les llibreries la novel·la de “La Fallera Calavera”. Mesos després, la morta valenciana retorna al món que va popularitzar la seua història: els jocs de taula. Un any i mig més tard de publicar-se la baralla original de 102 cartes, el denier Enric Aguilar, amb l’ajuda de les il·lustracions burtonianes d’Esther Mendez, s’enfronta de nou a una campanya de micromecenatge per finançar el seu projecte. L’objectiu: 4.500€ per costejar la producció d’un nou paquet de 50 cartes (amb la seua corresponent caixa i instruccions) que es fabricaran a la prestigiosa companyia de jocs de taula Ludo Fact, ubicada a Alemanya. Poc més de 12 hores han calgut per aconseguir l’objectiu de finançament, gràcies a una mobilització sense precedents dels seguidors de la difunta.

La Fallera Calavera els ingredients de la discordiaEsta ampliació del joc, que rep el nom de La Fallera Calavera 2: “els ingredients de la discòrdia”  incorpora nous elements i personatges que s’han d’afegir a la baralla original, com ara Canal 9, el Moro Mussa, Paquito el Xocolater o La Figa Ta Tia. En total, la nova proposta generarà una macrobaralla de 152 cartes que oferirà als jugadors tot tipus de situacions variades i inesperades. Amb tants elements a la baralla, cada partida serà diferent a l’anterior. Per si això fóra poc, l’expansió incorpora també un nou element jugable: la moneda d’humor, que determinarà si La Fallera Calavera estarà contenta o enfadada davant d’algunes situacions clau de la partida.

El subtítol “els ingredients de la discòrdia” fa referència al fil argumental i lúdic d’este nou paquet de cartes: l’aparició de tres ingredients polèmics que no es trobarien en la recepta original de la paella, plat que alguns valencians han convertit en sagrat. La valuosa Gamba de Dénia i la discreta Clòtxina Espia aporten avantatges als jugadors, però aquells que s’atrevisquen a incloure-les a la paella corren el risc que el seu arròs no agrade a la Fallera Calavera, amb el consegüent càstig per part de la morta enfurismada. El xoriç, per la seua banda, és l’ingredient prohibit que no es pot incloure a la paella, així que qui el tinga haurà d’intentar desfer-se’n com puga.

La Fallera Calavera: Un fenomen valencià

La Fallera Calavera va popularitzar-se a finals de 2013, quan Enric Aguilar va llançar una campanya de micromecenatge per finançar el seu primer joc de taula: una baralla de cartes que combinava la temàtica zombi amb el folklore i la cultura popular valenciana. A poc a poc i gràcies al boca-orella, el personatge s’ha anat fent més i més popular. Cada vegada més associacions, botigues i comissions falleres s’animen a organitzar campionats d’este addictiu joc que ja ha venut més de 3.000 unitats.

Al fenomen lúdic cal sumar-li el literari. Sembra Llibres va publicar el passat mes de febrer la novel·la homònima, escrita també per l’autor denier, on es relata la història de La Fallera Calavera, una valenciana que mor al balcó de l’Ajuntament de València quan un masclet li rebenta el cor. El llibre ja ha editat la 3a edició i acumula valoracions notables destacant l’enginy, l’humor sarcàstic i la crítica que es fa de la societat i política valencianes.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €