Valencians out of context, l’origen del meme del Nadal

Segurament moltes i molts de vosaltres haureu rebut la passada Nit de Nadal un graciós missatge de felicitació. En ell es veu al poc honorable exconseller Juan Cotino felicitant-nos les festes amb un desafortunat: «Vos detxise a tots uns bons nadals» (sic). Doncs aquest vídeo no s’ha fet viral perquè sí. El va compartir el matí del passat 23 de desembre un nou compte de Twitter: Valencians out of context.

Ràpidament, el vídeo va esdevenir meme, i aquest compte de recent creació i amb un sol tuit va augmentar en centenars de seguidors. Moltíssima gent va aprofitar per descarregar aquesta felicitació i enviar-la via WhatsApp, Telegram i altres mitjans per felicitar les festes. A dia de hui poca gent sap per on para Cotino, poc es deixa veure, solament entre els bancals de caquis i els jutjats, on acudeix a declarar sobre els múltiples casos on està imputat.

Una setmana i 9 vídeos després el compte Valencians out of context ja acumula més de 4 mil seguidors. Als vídeos podem veure fragments històrics de polítics com Francisco Camps, Rita Barberà o el més recent el d’Eva Ortiz, diputada del PP qui ningú sabia que havia estat a l’Afganistan. També ha reviscolat clàssics testimonis televisius, com la dona que necessitava Canal 9, o la que s’ho havia de menjar tot, els quals ja es van fer viral en el seu dia. El que més ha triomfat el de la veïna de València que en agost encara no havia llevat les llums de Nadal.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €