Què couen els festivals valencians per al 2020?

Encara no havia finalitzat 2019 i ja coneixíem per on anaven els tirs dels principals festivals musicals del País Valencià. Així que ara fem una repassada cronològica del que ens depararà aquest 2020, i ja podreu pensar a quin festival no faltareu. I una cosa sí que us recomanem, encara que no estigueu segures si assistireu al festival, aprofiteu els preus de llançament per comprar l’entrada. Si finalment no podeu anar, sempre podreu intentar col·locar-li-la a algú.

Primavera

Benicàssim obri la temporada del 9 a l’11 d’abril amb el SanSan. Aquest festival on predomina l’indie, va haver de suspendre’s l’any passat pel mal oratge. Enguany tornen amb il·lusions renovades i amb un cartell indie clàssic estatal amb primers noms com Leiva, Dorian, Miss Caffeina, La Casa Azul… També entren grups emergents com Novedades Carminha, Locoplaya o Delaporte. I hi haurà representació internacional per part de Bombay Bicycle Club i Chef’Special. Coincidint en dates el 10 i 11 d’abril tindrà lloc a Alacant la primera edició del Roncanrola. Aquest nou festival de música urbana ja té gairebé el cartell tancat on destaquen Nach, SFDK, Kase.O, Lola Índigo o Los Chikos del Maíz.

Estiu

Viatgem ja a l’estiu, al 5 i 6 de juny, quan a València se celebra el Festival de les Arts. Es continua apostant per l’indie i per l’electrònica encara que també veiem alguna proposta alternativa. Viva Suecia, Fuel Fandango o Ciudad Jara són alguns exemples.

El festival més rocker de l’estiu valencià arriba del 16 al 18 de juliol amb el Pirata Rock de Gandia, encara que de moment els principals noms confirmats pertanyen al panorama hip-hop com Kase.O o Los Chikos del Maíz. Altres confirmats són Miki Núñez, Green Valley i Nativa. Uns dies abans (10 i 11) tindrà lloc a la Ciutat de les Arts l’estrena del Big Sound Festival, amb les confirmacions de Becky G, C. Tangana, Bad Gyal i Don Patricio. I què dir del FIB? Del 16 al 20 de juliol, el festival valencià més veterà enceta una etapa amb nova direcció, i ja ha confirmat els seus primers noms: Liam Gallagher, Rita Ora, Foals, Steve Aoki i molts més.

Benidorm per la seua banda, enceta el mes d’agost rebent una nova edició del Low Festival amb les principals confirmacions internacionals de Two Door Cinema Club i Primal Scream. El Low coincidirà en dates amb l’Arenal Sound de Borriana, encara que aquest està enfocat a un públic objectiu més jove i compta amb un cartell més eclèctic. De moment han confirmat artistes tan dispars com Black Eyed Peas (sense Fergie), Daddy Yankee, Amaral o Leiva.

Ja del 16 al 22 d’agost, Benicàssim esdevé el paradís reggae amb el Rototom. No coneixem encara cap nom del cartell, però segur que el més granat de l’escena internacional del gènere jamaicà i les seues ramificacions ens visitarà com cada any.

I més…

I no volíem tancar sense nomenar el Feslloc de Benlloc del qual encara no tenim cap informació per al 2020. Tampoc volíem deixar-nos l’Iboga de Tavernes de la Valldigna, el Leyendas del Rock de Villena, o el Medusa de Cullera, que enguany repetiran amb noves edicions, fidels al seu públic, i carregades de música i diversió.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €