La Mutant 2020: propostes atrevides i talent valencià

Ja coneixem la programació de La Mutant 2020. Aquest matí s’ha donat el tret d’eixida a la seua nova temporada, la primera que ha estat dissenyada íntegrament per la nova coordinadora artística Marta Banyuls. Aquest espai escènic situat al barri del Grau de València ha elaborat una programació on tenen cabuda diverses arts. Podrem veure fins al pròxim mes de juny, dansa, circ, audiovisual, concerts i una estreta relació amb associacions i col·lectius de l’entorn.

Programació

La Mutant 2020

Febrer

 • TAIAT DANSA – TRES. DE BALLET TRIÁDICO
  Dansa // 14 i 15 de febrer
 • PRESENTACIÓ DEL NOU DISC D’ANDREU VALOR, INSURRECTE
  Música // 20 de febrer
 • VOADORA – HEMOS VENIDO A DARLO TODO
  Teatre // 21, 22 i 23 de febrer
 • LOS CIELOS CABIZBAJOS – LAGARTIJA NICK
  Música // 28 de febrer
 • MOMA TEATRE – JOSÉ K, TORTURADO
  Teatre // 29 de febrer i 1 de març

Març

 • ARRITMADOS – YO, PÚB(L)ICA
  Circ feminista // 5 i 6 de març
 • TESA + ESCARLATES + LAS HIJAS DE LA CUMBIA
  Música // 7 de març
 • EMERGENTS AL PALAU DE LA MÚSICA
  Música // A partir del 21 de març
 • LA MEMORIA NO OLVIDADA
  Documental // 26 de març
 • PATRICIA PARDO – LA VACA QUE RIU
  Teatre // 27 i 28 de març

Abril

 • MERCEDES MÁIS EU – DANSA VALÈNCIA
  Dansa // 3 d´abril
 • UN MUNDO APARTE DENTRO DEL MUNDO
  Teatre // 5 d´abril
 • LE DANCING PEPA
  Música // 9 d´abril
 • La Teta Calva – El Muro

  ROBERTO HOYO – LÁZARO
  Teatre // Del 14 al 18 d´abril

 • LABDESERIES 2020
  Audiovisual // Del 22 al 25 d´abril
 • CLUB MUTANTE
  Dansa contemporània // Del 29 d´abril al 2 de maig

Maig

 • LA OTRA BESTIA – LA MUJER MÁS FEA DEL MUNDO
  Teatre // 8, 9 i 10 de maig
 • CABANYAL ÍNTIM
  Dansa, audiovisual // 12, 13 i 14 de maig
 • POPS MARÍTIMS
  Música // 15 i 16 de maig
 • CERTAMEN COREOGRÀFIC 10 SENTIDOS
  Dansa // 23 de maig

Juny

 • LA TETA CALVA – EL MURO
  Teatre // 5 i 6 de juny
 • TAGOMAGO FEST
  Música // 12 i 13 de juny
 • ELECEDE – PÈLS DE COLOM
  Dansa // 19, 20 i 21 de juny

Dansa

Per començar, aquest cap de setmana s’estrenara Tres l’últim espectacle de la companyia valenciana Taiat Dansa. Dins el marc del certamen Dansa València, la sala municipal acollirà la representació de Mercedes máis eu (3 d´abril), una col·laboració molt especial entre l’artista Janet Novás i la compositora Mercedes Peón per explorar la relació entre la dansa i la música i les seues múltiples possibilitats.

La Mutant Febrer 2020

Taiat Dansa – TRES. de ballet Triàdic

 

En la mateixa direcció es mou Pèls de colom (del 19 al 21 de juny), on la companyia eLeCeDe aposta per una interacció entre la dramatúrgia lineal i la dansa contemporània. Tot això sense oblidar la segona edició del Club Mutante, el projecte dinamitzador de la dansa en totes les seues expressions i que, una vegada més, farà coincidir la seua estada a La Mutant amb el Dia Internacional de la Dansa.

Teatre a contracorrent

Febrer Brillant

Voadora – Hemos venido a darlo todo

La primera proposta teatral arriba de la mà de la companyia Voadora i el seu espectacle Hemos venido a darlo todo (del 21 al 23 de febrer), on la definició de l’espècie humana a través de la música constitueix un element determinant.

Poc després, arribarà el torn per dos muntatges autòctons: José K, torturado (29 de febrer i 1 de març), la reflexió de Moma Teatre sobre la justificació de la tortura amb un important component audiovisual, i Yo, púb(l)ica (5 i 6 de març), una analogia entre la figura femenina i l’art circense de la mà de la creadora, directora i intèrpret Júlia Martínez. En una línia semblant es mou La vaca que riu (28 i 29 de març), l’espectacle de la clown Patricia Pardo.

Aquestes noves dramatúrgies amb segell valencià seran, de fet, una de les apostes primordials de la Mutant per a aquestos mesos. Propostes integradores i allunyades de convencionalismes com Un mundo aparte dentro del mundo (5 d’abril), mostra de teatre autorreferencial en què autèntics reclusos i ex reclusos creen una peça original a partir de les seues pròpies experiències. O tan desafiants com Lázaro (del 14 al 18 d’abril), adaptació al format llarg del text de Roberto Hoyo que es va poder veure a Russafa Escènica, i El Muro (5 i 6 de juny), la peça de La Teta Calva inspirada en Pink Floyd i centrada en una dona la vida de la qual s’enfonsa.

Una premissa, la de la dona ferida, que també serveix de base a la directora, dramaturga i cantant catalana Bàrbara Mestanza per al seu muntatge La mujer más fea del mundo (del 8 al 10 de maig).

Música i festivals

Des del crit d’insurrecció del contestà Andreu Valor (20 de febrer) a l’al·legat contra la guerra de Lagartija Nick amb Los cielos cabizbajos (28 de febrer, amb la col·laboració de l’Agrupació Santa Cecília del Grau de València), passant pel concert commemoratiu del Dia de la Dona amb Tesa, Escarlates i Las Hijas de la Cumbia (7 de març), les propostes musicals de la Mutant oferiran conscienciació i festa a parts iguals. Tot sense oblidar el contagiós swing jazz de Le Dancing Pepa (9 d’abril) o el pop-rock valencià de Gener (26 de juny), ni tampoc els festivals musicals que, un any més, passaran per l’espai de Joan Verdaguer, Pops Marítims (15 i 16 de maig) i Tagomago Fest (del 12 al 14 de juny).

La Mutant 2020

Andreu Valor

 

Més enllà de les trobades de caràcter musical, La Mutant tornarà a ser seu de certàmens artístics de referència com Contorsions (26 d’abril), 10 Sentidos (23 de maig) o Cabanyal Íntim (12, 13 i 14 de maig), aquest últim mitjançant un apartat especial dedicat als documentals baix la denominació Íntim Docs. Una proposta audiovisual que, dins de la nova programació, també estarà present amb una nova entrega de festival LABdeseries (del 22 al 25 d´abril), la Mostra de l’Audiovisual Valencià a càrrec de Redacción Atómica (11 de juny) i la projecció del documental sobre la repressió franquista La memoria no olvidada (26 de març).

Tasca social i activitats paral·leles

A més dels espectacles i esdeveniments programats, La Mutant continuarà desenvolupant en aquestos mesos una important funció social i formativa, que inclourà una cessió a La Finestra Nou Circ per realitzar tallers de circ o la presència d’alumnes dels centres de la zona mitjançant funcions concertades de Lázaro o La memoria no olvidada. De la mateixa manera, la sala acollirà durant aquest període les activitats de teatre de CEIP El Grau i l’IES Balears.

Pel que fa a les activitats paral·leles, La Mutant serà la seu de les reunions de l’Associació de Gestors Culturals i programarà diverses trobades entre públic i artistes després d’actuacions com les de Voadora, Moma Teatre o Patricia Pardo. A més, estan previstes classes magistrals a càrrec d’Ismael Ivo i Rachid Ouramdane, així com diferents residències de creació de joves companyies de dansa i arts en viu.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €