Fes Teatre Polític: una setmana de Resistències, tallers i solidaritat

El pròxim dilluns comença la III Setmana de Teatre Polític organitzat per les companyies Atirohecho i La Internacional Teatral que tindrà lloc, a diferents llocs de València com l’Espai Inestable o el CSOA l’Horta. Del 10 al 16 de febrer i amb el títol Resistències, comptarà també amb gran protagonisme xilé amb la companyia La Junta. Hi ha col·laborat Elías Taño en la il·lustració del cartell. Serà una setmana plena de tallers, xarrades i teatre.

Tallers i Teatre Polític

OBRA: Muerte y explosión de un anarquista chileno. Compañía La Junta.

Sinopsi: El 22 de maig de l’any 2009 Mauricio Morales (àlies punky mauri) mor accidentalment en esclatar una bomba casolana que portava en la seua motxilla. A partir d’aquest tràgic fet, l’obra Muerte y explosión de un anarquista chileno proposa un interrogatori en el qual un Funcionari registra els innombrables testimoniatges d’innombrables dones sobre un esdeveniment que per a elles resulta innomenable.

Els testimoniatges que se sumen s’allunyen cada vegada més del relat coherent que l’oficial cerca. Les nocions de temps i espai comencen a desvirtuar-se permetent-nos accedir des d’òptiques particulars al malestar que afligeix a les parlants. El cinqué muntatge de la companyia La Junta reflexiona sobre les causes, límits i conseqüències de la violència sistèmica del Xile neoliberal.

Resistències

TALLER: Cuerpo y Patriarcado (Benjamin Prati)

El taller Cuerpo y Patriarcado és pràctic-reflexiu dirigit a persones que s’autodefinisquen com a homes (cisgènere o transgènere) que pretén visibilitzar, les herències, bloquejos corporals i cuirasses (cadenes) apreses de la masculinitat masclista dominant, com també, els nostres llocs de privilegis i poder dins d’aquesta cultura patriarcal.

Posarem al cos (que som) al centre de la discussió, i des del joc corporal i la reflexió col·lectiva, poder iniciar un contradictori procés de de-construcció de les nostres pròpies maneres de ser homes.

Cuerpo y patriarcado basa la seua metodologia en dinàmiques i jocs de l’educació popular, de la pedagogia teatral i del Teatre de l’Oprimit

PREU: La voluntat (destinat a la causa xilena).

TALLER: Eso es un fake (entre la liminalidad y la inercia) (Rafa Segura i Paula Romero)

Taller dirigit a artistes vinculats a les arts escèniques. Treballarem sobre la «veritat i la mentida» i sobre la ficció com a elements comunicatius, tant com fenòmens de manipulació mediàtica com eina útil de transmissió quotidiana o artística.

Posant el focus en termes com FAKE NEWS, FAKES i POSTVERITAT; posarem en dubte i desdibuixarem els límits i les inèrcies de les diferents arts escèniques des de l’àmbit de la cooperació i desdibuixant les bogues del preconcebut.

PREU: La voluntat.

CALENDARI COMPLET:

cartell, teatre, polític, elias taño– Dimarts 10:
Rebuda de la companyia
Lloc: La Internacional Teatral (C/ l’Uruguai, 69 – València)
Horari: 16H

– Dimarts 11:
Taller: Cuerpo y Patriarcado (taller no-mixt per a homes)
Imparteix: Benjamin Prati (Xile)
Lloc: La Internacional Teatral (C/ l’Uruguai, 69 – València)
Horari: 16-20H
Preu: La voluntat (destinat a la causa xilena)

– Dimecres 12:
Taller: Aproximaciones escénicas a la violencia política
Imparteix: Compañía La Junta (Xile)
Lloc: La Internacional Teatral (C/ l’Uruguai, 69 – València)
Horari: 10-13H
Preu: 15€

– Dijous 13 i Divendres 14:
Taller: Eso es un Fake (entre la liminalidad y la inercia)
Imparteix: Rafa Segura i Paula Romero (València)
Lloc: La Internacional Teatral (C/ l’Uruguai, 69 – València)
Horari: 10-14h
Preu: La voluntat

– Dijous 13:
Kafeta en Solidaritat amb la Resistència a Xile
Conversatori, Sopar vegà i Teatre (Esta obra Gentrifica, d’Atirohecho).
Lloc: CSOA L’Horta (al final de carrer Diògenes López Mechó, junt a la plaça de les Tretze Roses – Benimaclet, València)
Horari: 19H

– Divendres 14, dissabte 15 i diumenge 16:
Teatre: Muerte y Explosión de un Anarquista Chileno
Compañía La Junta (Chile).
Teloners: Atirohecho, amb l’obra: Miedo por Venir.
Lloc: Espai Inestable (C/ Aparisi i Guijarro, 7 – València)
Horari: 20H

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €