El futur dels festivals comença a dibuixar-se?

La direcció de Montgorock Xàbia Festival està treballant en un nou format de festival que permeta continuar vivint l’experiència de la música en viu, mantenint la distància de seguretat i incorporant certes mesures per a evitar el contagi per coronavirus. Des de la redacció de Tresdeu hem consultat amb empreses del sector sanitari i pareix que aquesta idea té algunes llacunes i encara no hi ha cap llei que regule el desconfinament, però com diuen els creadors encara està en fase de proves. Ens pareixia interessant donar-li difusió a la idea per obrir debat sobre la indústria musical i els festivals. Com seran els festivals del futur?

El sistema Marko consistiria en la parcel·lació de xicotetes zones o “Llotges” de 150m2 fitats per un clos de 1,50m d’altura. Cada llotja tindria un número limitat d’aforament de 50 persones. Hi hauria un arc d’admissió en l’entrada de cada llotja, pel qual només és possible passar amb una polsera electrònica que donaria accés a cada usuari corresponent sense possibilitat d’accés a uns altres. Aquest sistema portaria el comptatge dels assistents que hi ha en cada llotja, així com els que entren i ixen a cada moment. Cada 4 llotges, comptaria amb una barra central que donaria el servei de la beguda.

MontgorockD’altra banda, hi hauria un servei de menjar que també es demanaria en la mateixa barra, existint un servei de lliurament amb carrets pels diferents corredors fins a la barra i d’ací es fa lliurament al client. Els Wc’s estarien col·locats en fila a banda i banda de de el recinte. Cada llotja tindria assignat un número de wc’s que pot utilitzar. A més, hi hauria personal de seguretat indicant i controlant aquests accessos. A més d’aquest nou format de distribució del recinte, se sumarien diferents millores com el procés d’accés al festival per a ajudar a una major seguretat sanitària.

Hi hauria un primer pont amb un control de temperatura corporal de tots els assistents al seu pas per aquest, un segon pont per al control d’accés, i un tercer pont, i que al pas pels arcs s’activaria un sistema de neteja amb hidro-alcohol. Una vegada dins el personal indicarà i ajudarà a arribar als assistents a les seues respectives llotges on tornen a haver-hi controls d’accés passant la polsera cashless i el sistema indica si estàs en l’espai que et toca.

Igualment, a l’ésser una nova proposta de festival també podria comptar amb nombrosos avantatges que ofereix aquest format com el poder estar de manera agrupada i exclusiva un determinat grup d’amics, així com el preu de les diferents llotges que podria anar en funció a la ubicació o de la distància de l’escenari.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €