Així queda l’estiu «cancel·lat»

festivals-valencians

La COVID-19 ha posat impediments a la celebració dels festivals valencians aquest estiu. El País Valencià és un espai replé de concerts de diferents estils musicals i d’assistents i artistes que van més enllà de les nostres fronteres. Alguns com el Feslloc han aconseguit adaptar-se a aquesta situació canviant el format dels concerts, però per a uns altres ha sigut completament impossible. Ací us presentem una llista dels festivals que han cancel·lat l’edició d’enguany.

COMARQUES DEL SUD

  • Leyendas del Rock: Els concerts, que se celebren en Villena, s’ajornen als dies 5, 6 i 7 d’agost de l’any vinent. El 82 % de les bandes ja confirmades participaran també la pròxima edició, a més d’alguns artistes internacionals i nacionals que estaven pendents d’anunciar.

 

  • Rabolagartija: El festival se celebrarà també Villena els dies 12, 13 i 14 d’agost de 2021. El cartell serà semblat al previst per a aquest any, posat que el 90 % dels artistes ja estan reconfirmats, així com nous grups que estaven pendents d’anunciar i que eixiran a la llum a partir de l’1 de juliol.

 

COMARQUES CENTRALS

  • Iboga Summer Festival: La huitena edició tornarà el 21, 22, 23 i 24 de juliol de 2021 a Tavernes de la Valldigna. Els organitzadors han afirmat que el cartell anunciat fins al moment es manté tot i molt prompte confirmaran nous artistes. A més, si la situació ho permet, no esperaran fins al pròxim estiu per celebrar una cita iboguera postpandèmia.

 

  • Low Festival: Els concerts, que se celebren en Benidorm, tornara del 30 de juliol a l’1 d’agost de 2021. A més, ja han anunciat 13 confirmacions, entre les quals destaca Amaia Romero i Primal Scream.

 

  • Poma Rock: El concert d’Agres tanca les seues portes aquest estiu. Malgrat tindre ja la data, el disseny de la cartelleria i els grups d’aquest any, encara no ho havien fet públic. En l’edició anterior van participar grups com The Dance Crashers o El Último Ke Zierre.

 

  • Nit Jove: El concert de la Fira d’Agost organitzat per l’Ajuntament de Xàtiva també s’ha cancel·lat i haurem d’esperar al 2021 per tornar a disfrutar d’aquest acte. Aquest any anaven a participar Oques Grasses, Tremenda Jauría, Mafalda i Maluks.

 

COMARQUES DEL TÚRIA – XÚQUER

  • Music Port Fest: El festival, que se celebra en el Port de Sagunt, ha ajornat la seua tercera edició al 2 i 3 de juliol de 2021. Malgrat això, l’organització ha confirmat que mantindrà el 100 % dels artistes que anaven a actuar aquest any, entre els quals es trobaven Dorian i León Benavente. A més, han anunciat noves confirmacions, com Novedades Carminha o La Bien Querida.

 

  • Medusa Festival: La nova data serà del 4 al 9 d’agost de 2021 en la platja de Cullera. Han avançat que les pròximes setmanes anunciaran les primeres confirmacions de la pròxima edició. Aquest any comptava amb l’actuació d’artistes com Karol G o Steve Aoki.

 

COMARQUES DEL NORD

  • FIB: El Festival Internacional de Benicàssim no ha avançat cap novetat sobre la pròxima edició. És un dels festivals valencians que acull a més públic internacional, com també artistes d’altres països, cosa que complicava molt que poguera realitzar-se. Mentrestant, pots votar als grups que t’agradaria veure l’any vinent.

 

  • Arenal Sound: El festival de Borriana, que sol esgotar les entrades en qüestió d’hores, passarà a celebrar-se del 27 de juliol a l’1 d’agost del pròxim any. Respecte al cartell, el primer confirmat és Daddy Yankee i, a més, han habilitat una enquesta per elegir els artistes que els assistents volen veure el 2021.

 

  • Aplec del Penyagolosa: La quarta edició de l’Aplec del Penyagolosa haurà d’esperar al pròxim any. Vistabella del Maestrat, Xodos, Atzeneta del Maestrat i Benafigos –lloc on se celebrarà- es van unir fa quatre anys per crear un punt de trobada entre els pobles que viuen a l’ombra del Penyagolosa. Activitats esportives a l’aire lliure, tallers, xarrades, presentacions de llibres i música són algunes de les activitats que organitza aquest festival i que haurem d’esperar un any per poder tornar a disfrutar d’elles.

 

  • Aplec dels Ports: El festival, que aquest any anava a ser en Forcall, tornarà el 23, 24 i 25 de juliol de 2021. A més, cal tindre en compte que més del 50 % de la població és major de 50 anys i l’organització no vol posar en perill als veïns de la comarca.

 

  • Rototom Sunsplash: El festival reggae de Benicàssim s’ajorna del 16 al 22 d’agost de 2021. Durant les pròximes setmanes confirmaran als artistes d’aquest any que estaran també l’estiu que ve i altres que ja tenien confirmats, però que encara no havien anunciat.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €