Així queda l’estiu «cancel·lat»

festivals-valencians

La COVID-19 ha posat impediments a la celebració dels festivals valencians aquest estiu. El País Valencià és un espai replé de concerts de diferents estils musicals i d’assistents i artistes que van més enllà de les nostres fronteres. Alguns com el Feslloc han aconseguit adaptar-se a aquesta situació canviant el format dels concerts, però per a uns altres ha sigut completament impossible. Ací us presentem una llista dels festivals que han cancel·lat l’edició d’enguany.

COMARQUES DEL SUD

  • Leyendas del Rock: Els concerts, que se celebren en Villena, s’ajornen als dies 5, 6 i 7 d’agost de l’any vinent. El 82 % de les bandes ja confirmades participaran també la pròxima edició, a més d’alguns artistes internacionals i nacionals que estaven pendents d’anunciar.

 

  • Rabolagartija: El festival se celebrarà també Villena els dies 12, 13 i 14 d’agost de 2021. El cartell serà semblat al previst per a aquest any, posat que el 90 % dels artistes ja estan reconfirmats, així com nous grups que estaven pendents d’anunciar i que eixiran a la llum a partir de l’1 de juliol.

 

COMARQUES CENTRALS

  • Iboga Summer Festival: La huitena edició tornarà el 21, 22, 23 i 24 de juliol de 2021 a Tavernes de la Valldigna. Els organitzadors han afirmat que el cartell anunciat fins al moment es manté tot i molt prompte confirmaran nous artistes. A més, si la situació ho permet, no esperaran fins al pròxim estiu per celebrar una cita iboguera postpandèmia.

 

  • Low Festival: Els concerts, que se celebren en Benidorm, tornara del 30 de juliol a l’1 d’agost de 2021. A més, ja han anunciat 13 confirmacions, entre les quals destaca Amaia Romero i Primal Scream.

 

  • Poma Rock: El concert d’Agres tanca les seues portes aquest estiu. Malgrat tindre ja la data, el disseny de la cartelleria i els grups d’aquest any, encara no ho havien fet públic. En l’edició anterior van participar grups com The Dance Crashers o El Último Ke Zierre.

 

  • Nit Jove: El concert de la Fira d’Agost organitzat per l’Ajuntament de Xàtiva també s’ha cancel·lat i haurem d’esperar al 2021 per tornar a disfrutar d’aquest acte. Aquest any anaven a participar Oques Grasses, Tremenda Jauría, Mafalda i Maluks.

 

COMARQUES DEL TÚRIA – XÚQUER

  • Music Port Fest: El festival, que se celebra en el Port de Sagunt, ha ajornat la seua tercera edició al 2 i 3 de juliol de 2021. Malgrat això, l’organització ha confirmat que mantindrà el 100 % dels artistes que anaven a actuar aquest any, entre els quals es trobaven Dorian i León Benavente. A més, han anunciat noves confirmacions, com Novedades Carminha o La Bien Querida.

 

  • Medusa Festival: La nova data serà del 4 al 9 d’agost de 2021 en la platja de Cullera. Han avançat que les pròximes setmanes anunciaran les primeres confirmacions de la pròxima edició. Aquest any comptava amb l’actuació d’artistes com Karol G o Steve Aoki.

 

COMARQUES DEL NORD

  • FIB: El Festival Internacional de Benicàssim no ha avançat cap novetat sobre la pròxima edició. És un dels festivals valencians que acull a més públic internacional, com també artistes d’altres països, cosa que complicava molt que poguera realitzar-se. Mentrestant, pots votar als grups que t’agradaria veure l’any vinent.

 

  • Arenal Sound: El festival de Borriana, que sol esgotar les entrades en qüestió d’hores, passarà a celebrar-se del 27 de juliol a l’1 d’agost del pròxim any. Respecte al cartell, el primer confirmat és Daddy Yankee i, a més, han habilitat una enquesta per elegir els artistes que els assistents volen veure el 2021.

 

  • Aplec del Penyagolosa: La quarta edició de l’Aplec del Penyagolosa haurà d’esperar al pròxim any. Vistabella del Maestrat, Xodos, Atzeneta del Maestrat i Benafigos –lloc on se celebrarà- es van unir fa quatre anys per crear un punt de trobada entre els pobles que viuen a l’ombra del Penyagolosa. Activitats esportives a l’aire lliure, tallers, xarrades, presentacions de llibres i música són algunes de les activitats que organitza aquest festival i que haurem d’esperar un any per poder tornar a disfrutar d’elles.

 

  • Aplec dels Ports: El festival, que aquest any anava a ser en Forcall, tornarà el 23, 24 i 25 de juliol de 2021. A més, cal tindre en compte que més del 50 % de la població és major de 50 anys i l’organització no vol posar en perill als veïns de la comarca.

 

  • Rototom Sunsplash: El festival reggae de Benicàssim s’ajorna del 16 al 22 d’agost de 2021. Durant les pròximes setmanes confirmaran als artistes d’aquest any que estaran també l’estiu que ve i altres que ja tenien confirmats, però que encara no havien anunciat.

 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €