Estrenem el nou videoclip de Ding Dong System

ding-dong

Ding Dong System estrena el videoclip de Xurro, el single del nou disc que veurà la llum el pròxim 1 de juliol, i que nosaltres us el presentem ací en exclusiva. Segons expliquen, Xurro representa una realitat dins de la llengua que hem heretat de forma tradicional, però que continua conservant el seu significat despectiu. Aquest mot s’utilitza per referir-se a totes aquelles persones que no parlen bé valencià, però el grup el que vol transmetre és que es pot parlar, cantar i propiciar la llengua sense haver de fer un ús precís i perfecte d’ella, a més de la necessitat que es parle sense complexos i amb naturalitat.

Amb aquest tema busquen mostrar que hi ha gent que, malgrat que no parla valencià, participa activament en la seua defensa. Xurro és la benvinguda a totes les que pensen que no tenen lloc”, matisen.

Aquest tema serà la peça principal del seu nou projecte, que en un principi anava a sortir en març, i que està format per quatre cançons i una col·laboració del referent de la freeparty Xhulotek.

XURRO, EL NOM DEL PRÒXIM DISC

El projecte també tindrà com a títol Xurro i en aquest treball tractaran temàtiques tant actuals com representatives com ho són la llengua o l’escena musical valenciana. I tot això ho faran a través del techno, minimal o house, però des d’una actitud combativa i polèmica i sense perdre l’espontaneïtat i l’alegria que els caracteritza.

La maduresa del grup i l’experiència que ha viscut cada membre fa que cada vegada es plantegen projectes més ambiciosos. Aquest recorregut els ha servit per a traure conclusions més sinceres i dur a terme un treball amb unes bases més pròximes a la seua realitat, però conservant l’espontaneïtat i l’energia que porten dins. A més, els últims anys, València ha viscut canvis i ells, des de la seua posició d’artistes, assenyalen que se senten amb la responsabilitat de fer notar això en el nou disc.

La intenció artística del nou treball és l’apropament de la tradició valenciana i l’actualitat digital/electrònica. A través de l’artwork i les referències en les lletres, busquen situar aquests dos elements en fusió i convivència.

Foto: Elena Peñarrocha

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €