En directe o des de casa, així serà la 8ª edició del TROVAM

La Fira Valenciana de la Música presenta la huitena edició del Trovam – Pro Weekend, que tindrà lloc a Castelló de la Plana entre l’11 i el 14 de novembre. L’edició haurà d’adaptar-se a la ‘nova normalitat’ pel que se celebrarà de manera semipresencial amb concerts tant en directe com en streaming.

El cartell està compost per Maria Arnal i Marcel Bagés, Ciudad Jara, Le Parody, David PastorQuartet, Bigott, Cactus, Futuro Terror, Tardor, Badlands, Gem, Meritxell Neddermann i Funkiwis, entre d’altres. La Fira Valenciana torna a apostar per un cartell que combine artistes consolidats així com intèrprets emergents de distints estils. A més, l’organització ha treballat en una programació paritària aconseguint que més del 50% siguen bandes femenines. També hi ha preferència pels grups valencians, encara que també tenen cabuda els músics d’altres punts de l’estat Espanyol, així com internacionals.

En total més de 15 grups valencians passaran pels escenaris de la fira. En primer lloc, la banda Ciudad Jara, encapçalada per Pablo Sánchez (La Raíz) interpretaran el seu disc ‘Donde nace el infarto’, amb el qual van debutar al febrer. Els de Cactus portaran el rap, electro, trap i reggaeton amb el seu disc ‘Roma’. I els alacantins de Futuro Terror oferiran les melodies de pop cru de l’àlbum ‘Sangre’.
El grup Tardor arribarà des de València per a presentar el seu quart àlbum ‘El mal pas’ mentre que Funkiwis mostrarà la seua barreja de funk, rock, rap i altres estils. La cantautora de Benigànim Gem exhibirà la seua nova proposta sonora, plasmada en l’àlbum Satèl·lits. En el terreny del pop-rock, cal assenyalar les actuacions d’altres bandes com Laura Esparza i Carlos Esteban (València), Vienna (Petrer i Monòver), Nuc (Gandia) i Néstor Mir (València).

També hi haurà representació castellonenca amb Pleasant Dreams, una de les sensacions del 2019 gràcies al seu àlbum T E M P S i la seua particular lectura del pop, el folk i l’electrònica. El públic també podrà gaudir del folk-metall de Lèpoka, formació que acaba de publicar ‘El baile de los caidos’, i de l’energia del quartet femení Loretta’s, així com l’actuació de The Black Beat, entre d’altres.

Entre les actuacions que arribaran des d’altres punts de l’estat Espanyol i internationals destaquen algunes com el duet de Maria Arnal i Marcel Bagés, coneguts per la fusió de tradició oral i modernitat, o Le Parody, qui uneix flamenc i electrònica. Bigott presentarà el seu nou disc amb un estil molt més indie-pop, ‘This Is All Wrong’. La vocalista i pianista Meritxell Neddermann estrenarà In The Backyard Of The Castle, compendi de pop íntim amb tracis d’electrònica i rhythm & blues. Anna Andreu (Sant Quirze del Vallés), Le Nais (Barcelona), Maria Jaume (Mallorca), Fizzy Soup (Conca), Escoltant Elefants (La Corunya), Kings of the Beach (Vigo), Zetak (Arbizu) i els portuguesos Dois, Pois també passaran pels escenaris de la Fira.

Finalment, la Fira Valenciana de la Música recordarà Ovidi Montllor en el 25 aniversari de les seues “vacances”. Borja Penalba, Mireia Vives, David Fernández i David Caño protagonitzaran l’espectacle Ovidi 25, on es recuperen cançons de totes les etapes artístiques del cantant d’Alcoi.

La fira ha apostat per consolidar ‘Les converses del Trovam’, el diàleg directe amb un artista que es va inaugurar l’any passat amb Luz Casal. Enguany les persones convidades seran Christina Rosenvinge, Raül Fernández ‘Refree’ i Juanma Latorre (Vetusta Morla). La huitena edició de la Fira Valenciana de la Música abordarà les conseqüències de la Covid-19 en la indústria musical tenint en compte les característiques intrínseques del sector, que han obligat a suspendre molts concerts i ha estat dominat per la incertesa.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €