Guanyadors/es dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2020

Premis Carles Santos 2020

Aquesta nit s’ha celebrat al Teatre Principal d’Alacant la cerimònia dels III Premis Carles Santos de la Música Valenciana que ha tingut com a fil argumental una ‘road movie’ que ha estat conduïda pels músics i presentadors Vicent Colonques i Mireia Pérez i ha comptat amb les actuacions de Gener, Samantha, Julio Bustamante, Ricardo Belda & Arantxa Domínguez i la Sedajazz.

El músic valencià Julio Bustamante ha rebut el Premi d’Honor que atorga Cultura de la Generalitat de mans de la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, per la seua llarga trajectòria en la música i les moltes fites aconseguides al llarg de la seua carrera. En aquesta tercera edició dels Premis Carles Santos, els guardons han estat molt repartits i només dos han recaigut en un mateix artista, Andreu Valor, que ha guanyat els premis al millor disc de cançó d’autor i a la millor gira, pel seu treball ‘Insurrecte’.

Aquests són els guardonats als Premis Carles Santos 2020

El premi al millor disc ha recaigut en ‘Donde nace el infarto’, de Ciudad Jara i la millor cançó ha sigut ‘Tornado’, de Badlands. El premi al grup revelació l’ha rebut el duet format per Laura Esparza i Carlos Esteban, amb el seu disc ‘Mare natura’. Pel que fa al millor disc de pop, ha sigut per als pegolins Smoking Souls i el seu disc ‘Translúcid’. El premi al millor disc de ‘rock’ ha anat a parar a ‘Metonymy of sound’, de Johnny B. Zero. El millor disc de música urbana ha sigut per al grup Cactus amb el treball ‘Roma’; mentre que el premi al millor disc de fusió i mestissatge l’ha guanyat Jonatan Penalba per ‘Reversions’.

Manolo Valls Quintet s’ha endut el premi al millor disc de ‘jazz’ per ‘El ball de les muses’ i en la categoria de millor disc de música tradicional, les guanyadores han sigut Marala per ‘A trenc d’alba’. Pel que fa al millor disc de recuperació de patrimoni musical, els guanyadors han sigut l’Ensemble Alfonsí per ‘Instrumentos para loar a Santa María’; mentre que en la categoria de millor disc de clàssica contemporània s’han endut el guardó Spanish Brass i Albert Guinovart per ‘Les aventures de Monsieur Jules’.

Dani Miquel ha obtingut el premi al millor disc de música familiar per ‘Desfem’. El premi al millor disseny ha sigut per la dissenyadora Virginia Lorente pel disseny del disc ‘Los años líquidos’, de Llum. El millor vídeo ha sigut ‘City walls’, del grup We Used To Pray, realitzat per Build From The Roof i dirigit per Joecar Hanna. Finalment, el premi del públic, que enguany ha aconseguit una xifra rècord de votacions, amb més de 25.000 persones participants, ha sigut per al Cor de Cambra Ad Libitum.

III Premis Carles Santos de la Música Valenciana

Fotos: Eva Máñez

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €