Que ha passat en Tresdeu que no me n’he assabentat?

Encara no ho saps? En Tresdeu encetem una nova etapa i encarem el que serà el nostre desè aniversari amb una refundació del projecte. Hem volgut fer aquesta noticia per ensenyar-vos bé totes les novetats per a que les gaudiu i ens acompanyeu. Sense tu, sense vosaltres, Tresdeu no tindria sentit i no hauria arribat fins on ha arribat.

El que va nàixer com un blog musical creat per estudiants s’ha convertit en una plataforma audiovisual amb uns Premis Tresdeu (que tornen un any més!), 8 edicions de la guia de festivals Festiu i Foguera, un fanzín amb 68 pàgines i més de 30 col·laboradors/es. Gràcies a tot açò la cooperativa ha crescut i hem sigut capaços de marcar una dècada amb desenes de videoclips i, de moment, dos programes de televisió emesos.

Orgullosos alumnes de l’escola pública en valencià la nostra plataforma fica el seu granet de sorra per a la normalització de la nostra llengua en l’àmbit juvenil i cultural. Donem cobertura a centenars de propostes musicals, socials i culturals d’arreu del país i en aquesta refundació volem seguir fent-ho més i molt millor gràcies a totes i tots vosaltres.

En aquesta nova web ens basem en tres grans eixos. Volem que siga capaç d’oferir noves utilitats per a aquesta nova dècada, una dècada que serà més en línia si cap, pels efectes de la pandèmia. Desenvoluparem utilitats per fer periodisme i continguts audiovisuals amb més qualitat i amb la participació de totes i tots els lectors. Hem enfocat el redisseny i la utilització de nous llenguatges de programació a un entorn 100% mòbil. I gràcies a això ser més accessibles. Volem ser més ambiciosos i arribar a milers de valencians més:

AMB UNA TRESDEU DE MÉS QUALITAT

Mitjançant llenguatges de programació innovadors i d’última generació hem pogut habilitar micropagaments perquè els lectors i lectores puguen donar suport a projectes que necessiten un extra per portar-se a cap com reportatges d’investigació o divulgació més específics o que calen més recursos per a poder fer una recerca més completa.

Així podrem comptar amb col·laboradors/es extraordinaris que parlaran de temes que interessen als joves que seran cofinançats per xicotetes donacions. Aquesta fórmula també s’aplicarà per donar suport a creadors i creadores amb les quals podrem participar en les seues creacions artístiques. Podran ser realitat gràcies a aquest sistema articles de periodistes de renom que posaran el focus en temes com la vulneració de drets LGTBIQ+, vulneracions de drets lingüístics, la creació de mapes interactius amb tendes amb productes de quilòmetre zero o especials sobre les millors opcions a l’hora d’escollir estudis superiors són sols alguns exemples. Podrem autofinançar també la producció d’una nova temporada dels Llibres de Sénia, per exemple.

De fet ja podeu participar amb “Noves veus”, si aconseguim el mínim que ens hem fixat tindrem la capacitat per afegir les veus d’Empar Puerto, Llorenç Saval i Marta Meneu a la que ja tenim de Toni Mejías i així impulsar noves opinions i idees des d’una perspectiva crítica, feminista i generacional.

MÉS MÒBIL

Tot i que la nostra web ja utilitzava la tecnologia responsive volem fer un pas més i centrar-nos en un disseny 100% mòbil. Molts dels joves valencians/es no tenen ordinadors i les seues consultes les fan des d’un telèfon mòbil o tableta. El repte del disseny ha sigut aconseguir que resulte tan familiar com navegar per qualsevol de les xarxes a les quals estem totes i tots habituades, que eixe pas entre entrar a Instagram, llegir la Tresdeu i veure un vídeo en Youtube siga natural.

MÉS ACCESSIBLE

Necessitem una Tresdeu.com més accessible, si bé ja hem començat a utilitzar els subtítols en els nostres vídeos volem anar més enllà. Hem apostat per una tecnologia que és capaç de transformar els articles que publiquem en peces d’àudio. Així facilitem als joves i les joves que teniu dificultats per llegir en la nostra llengua pugueu escoltar-nos a través d’un àudio. Una ferramenta que pressuposarà també que aquelles persones amb diversitat funcional tingueu més oportunitats per accedir a continguts culturals i juvenils que vos interessen.

És importantíssim que els i les joves tinguem referents al llarg de la nostra vida que parlen valencià i veure amb total normalitat que es pot desenvolupar totes les facetes vitals en la nostra llengua. Des de Tresdeu fiquem el focus especialment amb el que és d’interés per a elles i ells, persones d’arreu del País Valencià de 18 a 32 anys sense distinció de gènere ni poble o comarca on visca.

I no volíem tancar aquest article sense donar les gràcies a totes i tots els que ho heu fet possible, també a nivell institucional a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport mitjançant la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, als nostres companys i companyes de l’Associació de Mitjans de Comunicació de Proximitat (AMIC) i com no a les nostres parelles, amigues i amics i familiars per espentar-nos, animar-nos i estar al nostre costat tants anys!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €