El Festival MiL torna a Xàtiva


El Festival Música i Lletra (MiL) torna enguany reivindicant les cures i un programa amb parelles d’artistes que teixiran complicitats sobre l’escenari. Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba, Ferran Palau i El petit de Ca l’Eril, Núria Graham i Maria Jaume, Júlia i Caïm Riba, són els duets d’artistes que protagonitzen les vesprades del cartell del Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor 2021, que se celebrarà del 28 de maig al 5 de juny.

Després de la cancel·lació de l’edició 2020 a causa de la Covid19, la cinquena edició del festival arriba amb força reivindicant, des del sector públic, les cures i que la cultura segura i a l’abast de tothom és necessària i possible. Seran nits de doble concert que enguany tenen la particularitat que els artistes són músics que treballen o han col·laborat junts anteriorment i que, per tant, al MiL faran concerts especials. Així, Ferran Palau i El petit de Ca l’Eril, a part de fer les seues actuacions, tocaran junts, com ho faran també Núria Graham i Maria Jaume.

Les entrades estan a la venda a partir de divendres 30, amb aforaments molt limitats, a la web del Gran Teatre de Xàtiva. A més, el MiL torna a oferir preus populars d’accés a la cultura pública, amb entrades anticipades a 10 €, i 1 € per als menors de 12 anys acompanyats. El festival també es manté inseparable de la defensa de les dones als escenaris, que representen més del 50 %, i segueix apostant per donar suport als joves talents. El MiL Descobreix: IV certamen de Joves Cantautores/rs torna a repartir 2.700 euros en premis per a autors no editats. Les bases ja estan publicades a la web del Gran Teatre i s’accepten candidatures. L’entrega dels premis la tancarà una actuació de Toni de l’Hostal. La gala és amb entrada lliure amb invitació sol·licitada a la web del Gran Teatre.

El MiL ha estat organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, comptant amb la direcció artística del músic Feliu Ventura. Per a Ventura: “Enguany el MiL és més necessari que mai per al públic i per als músics. Ens fan falta festivals públics que ens ajuden a recuperar els auditoris, a retrobar-nos i a cuidar-nos mútuament, sempre seguint les recomanacions sanitàries”.

L’edició d’enguany reivindica la cultura segura a l’abast de tothom també com a forma de cura. Per això la il·lustradora valenciana Clara Iris, autora del cartell, segons explica, ha volgut fer una il·lustració molt fresca, que apel·la a l’alegria i a cuidar-nos, a mudar-nos, per gaudir de la cultura.

En els darrers anys, el festival s’ha consolidat com el festival de referència de la música d’autor a casa nostra amb voluntat d’aparador, sempre amb exponents de diversos estils i llengües, sense perdre de vista el servei públic i propiciant un espai per al discurs crític propi de la cultura viva.

MIL2021-cartell-xarxes

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €